Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

U PGŽ-u danas dvostruko više zaraženih: Markotić upozorava na četvrti val, Glas poduzetnika moli da se ne tjeraju turisti

Ovo upozorenje nije se svidjelo udruzi Glas poduzetnika, u kojoj ocjenjuju da se ovakvim izjavama “zastrašuju turisti, poduzetnici i turistički djelatnici” i da se “ne doprinose oporavku od krize, kao ni spasu gospodarstva”.

Rijeka - Broj novooboljelih od bolesti COVID-19 u Primorsko-goranskoj županiji danas je gotovo dvostruko veći u odnosu na jučer. Naime, u utorak je zabilježeno 11 novih slučajeva, a danas 21. Paralelno raste i udio pozitivnih među testiranima - 4.4 posto ih je danas, u odnosu na 1.9 posto u utorak (koliko je bilo i dan ranije). Nakon osam dana, u riječkom KBC-u ponovno ima bolesnika na respiratoru.

Porast zaraženih bilježe i neki gradovi u Hrvatskoj, a izdvaja se Zadar.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić upozorava kako na jesen možemo očekivati četvrti val korone.

“Delta-soj se širi puno brže od alfa-soja. Za očekivati je da bi on za mjesec dva dana mogao preuzeti vodstvo u Europi i da će se širiti među necijepljenjima i rizičnom populacijom što će rezultirati velikim brojem hospitaliziranih i umrlih ako ljudi ne krenu ozbiljnije u cijepljenje”, upozorila je Markotić.

Ovo upozorenje nije se svidjelo udruzi Glas poduzetnika, u kojoj ocjenjuju da se ovakvim izjavama “zastrašuju turisti, poduzetnici i turistički djelatnici” i da se “ne doprinose oporavku od krize, kao ni spasu gospodarstva”.

“UGP smatra da bi Nacionalni stožer civilne zaštite konačno trebao prestati raditi protiv poduzetnika i njihovih zaposlenika te im omogućiti normalan rad. Smatramo da se izjavama dr. Markotić nameće pitanje o tome želi li namjerno uništiti nadolazeću turističku sezonu, poduzetnike, obrtnike i zaposlenike”, kažu iz udruge Glas poduzetnika.

S jedne strane dakle zamjećuje se da priča s koronom nije završena, odnosno da mjerodavne zabrinjavaju aktualni trendovi, dok s druge strane dio privatnog sektora pokušava spasiti što se spasiti može.

U posebno nezahvalnoj situaciji su turističke regije, kao što je Primorsko-goranska županija, od kojih se očekuju dodatni napori u smislu toga da se bolest ne širi, ali ni da se mjerama ne uništi sezona koja je lani, podsjetimo, završila, već početkom kolovoza.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.