U policijskoj akciji kodnog imena “Kvarner” oduzeto više od 9 kilograma droge

U policijskoj akciji kodnog imena “Kvarner” oduzeto više od 9 kilograma droge

FOTO: primorsko-goranska-policija.gov.hr

Uspješnom realizacijom kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „Kvarner“, Služba kriminaliteta droga obilježila je „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u Republici Hrvatskoj

Rijeka – Jučer, 28. listopada, policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU primorsko – goranske, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom, Ravnateljstvom policije te Policijskom upravom zadarskom, proveli su završnu akciju dugotrajnog i složenog kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „Kvarner“, u svezi kaznenih djela iz domene zlouporabe droga počinjenih od strane više hrvatskih državljana sa šireg riječkog područja

Na konferenciji za novinare održanoj danas, 29. listopada u 11 sati govorio je voditelj Službe kriminaliteta droga PU primorsko – goranske Dalibor Jozinović te iznio detalje dovršenog kriminalističkog istraživanja sklopu čije realizacije su izvršene pretrage više stanova i prijevoznih sredstava, kojom prilikom je uz ostale predmete pronađeno i oduzeto ukupno oko 4 kg droge amfetamin, više od 5 kg droge marihuana, te veća količina tvari za povećavanje mase droga radi daljnje preprodaje, zajedno s više digitalnih vagi za precizno mjerenje.

Ukupno 8 osoba starosti od 31 – 43 godine kriminalistički je obrađeno i predano pritvorskom nadzorniku, a osnovano se sumnjiče za počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Među navedenima se posebno ističe 41 – godišnjak u ulozi distributera droge uličnim preprodavačima.

Za istaknuti je da se radi o zaposlenim i situiranim osobama od kojih je tek jedan otprije zabilježeni počinitelj kaznenih djela dok ostalih 7 hrvatskih državljana do sada nikada nije prijavljivano za kaznena djela.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }