U ponedjeljak 61. izdanje Zelenog Kastva

S obzirom na to da na prošlom sajmu nismo obilježili naš „okrugli“ 60. „Zeleni Kastav“ zbog nepredviđenih okolnosti, u ponedjeljak će sa nama biti naš sugrađanin, svjetski nagrađivani harmonikaš, naš Kastavac Dorian Rubeša koji će nas razveseliti nastupom u 19.30, poručuju organizatori.

Rijeka – U ponedjeljak od 17.30 do 20.30 održava se 61. izdanje Zelenog Kastva, festivala domaćeg voća i povrća koji tradicionalno na Kastvu okuplja veliki broj poklonika zdravih namirnica. Organizatori najavljuju bogatu ponudu.

– Na 61. „Zelenom Kastvu“ sudjelovat će 30 sudionika. Radi se uglavnom o našim stalnim uzgajivačima i proizvođačima, a imamo i dva nova sudionika, čime ćemo dodatno obogatiti ponudu, najavljuju organizatori koji imaju i jednu proslavu.

– S obzirom na to da na prošlom sajmu nismo obilježili naš „okrugli“ 60. „Zeleni Kastav“ zbog nepredviđenih okolnosti, u ponedjeljak će s nama biti naš sugrađanin, svjetski nagrađivani harmonikaš, naš Kastavac Dorian Rubeša koji će nas razveseliti nastupom u 19.30, poručuju organizatori.

Po prvi puta na Zelenom Kastvu bit će OPG Bedeković koji se bavi uzgojem crne slavonske svinje u boravi u šumama Turopolja, i uzgojem bijele svinje koja je u zatvorenom uzgoju. Na 50 hektara uzgajaju organsku hranu za svoje životinje i bave se preradom mesa. Dobitnici su više priznanja i medalja na raznim manifestacijama za svoje proizvode, s naglaskom za kulen i kulenovu seku. Nisu ekološki certificirani proizvođači, no proizvode po ekološkim principima, njihove prerađevine ne sadrže nikakve kemijske supstance.

Iz Like također po prvi puta dolazi OPG Ivanka Šimunovića koja u okolici Otočca uzgaja ekološko povrće u koje je utkano puno ljubavi. U sustavu je ekološkog nadzora. Ponudit će zeleno lisnato i korjenasto povrće, te paprike, rajčice, krastavce i tikvice. Osim uzgojem povrća, ova obitelj se bavi i uzgojem konja pasmine Hrvatski potkornjak za daljnje razmnožavanje.

– Mjesec srpanj je bio „mjesec bez plastike“, te ćemo nastojati da je što manje koristimo, a ujedno pozivamo posjetioce da dolaze u kupovinu s platnenim torbama, kako bismo dali i mi mali prilog za budućnost čovječanstva, upozoravaju organizatori.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!