U pritvoru zbog prijetnje i zlouporabe droge

59-godišnjak je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku zbog prijetnje hrvatskoj državljanki i sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnja i prometa drogama.

CRIKVENICA – Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica, u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, ali i zlouporabe droge.

Policija ga sumnjiči da je 2. lipnja u Crikvenici verbalno i fizički napao 39-godišnju hrvatsku državljanku te joj uputio ozbiljne prijetnje. U sklopu kriminalističkog istraživanja, a sukladno nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga nekoliko vozila, doma i prostorija kojima se 59-godišnjak koristi na području Crikvenice. Pretragom je tako pronađeno oko 60 grama droge kokain, pakirane u više vrećica, 12 ampula lijeka za koji nije imao potrebnu medicinsku dokumentaciju,  zatim manja količina droge marihuana, digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Utvrđeno je da je navedena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.
Istraživanjem je također utvrđeno da je 59-godišnjak tijekom 2020. i ove godine drugim osobama u više navrata prodao i dao na korištenje drogu kokain. Pretragom doma osumnjičenika pronađena je i ručna bomba M-75 koju je ilegalno posjedovao 57-godišnji hrvatski državljanin.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje te tri kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 59-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem se kazneno prijavljuje i 57-godišnjak za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, izvijestila je policija.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!