U Ravnoj Gori uhvaćen s 200 kg duhana

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je pronađeni duhan bio namijenjen prodaji na ilegalnom tržištu gdje bi postigao cijenu u vrijednosti više desetaka tisuća kuna

Ravna Gora – Delnička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Tijekom jučerašnjeg dana policijska ophodnja ga je zatekla na državnoj cesti A6 kod Ravne Gore u osobnom vozilu marke ,Škoda, kutinskih registracijskih oznaka, u kojem je prevozio 200 kg sitno rezanog duhana. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da za navedenu robu nema potrebnu dokumentaciju, odnosno odgovarajuće markice nadležnog Ministarstva financija pa je od osumnjičenog policija duhan oduzela, kao i druge predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela. Također je utvrđeno kako je navedeni duhan bio namijenjen prodaji na ilegalnom tržištu gdje bi postigao cijenu u vrijednosti više desetaka tisuća kuna.

Po završetku istraživanja, osumnjičeni 42-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina, a predmetni duhan će biti predan u nadležno Ministarstvo financija.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!