U Rijeci je u tajnoj policijskoj operaciji 2017. godine zaplijenjeno gotovo pola tone kokaina

Akcija pod kodnim imenom Makina ovih je dana završena u Italiji uhićenjem 12 osoba iz vrha kalabrijske zločinačke organizacije

Rijeka – Kontejnerski je terminal na Brajdici 2017. godine bio mjesto tajne policijske akcije koja je rezultirala zapljenom gotovo pola tone kokaina, vrijednosti oko 70 milijuna eura. Kako javlja Jutarnji list, zaplijenjena je droga najvjerojatnije pripadala kalabrijskoj kriminalnoj organizaciji Ndrangheti.

Informacije o ovoj spektakulrnoj zapljeni nisu puštane u javnost kako bi se zaštitila tajnost zajedničke akcije talijanske, slovenske i hrvatske policije. Akcija pod kodnim imenom Makina ovih je dana završena u Italiji uhićenjem 12 osoba iz vrha kalabrijske zločinačke organizacije.

Neslužbene informacije govore kako je 2016. godine Europol stigao do informacije o kontejnerskom brodu koji bi trebao stići u riječku luku s velikom količinom kokaina. U planu praćenja pošiljke do krajnjeg kupca hrvatska je policija odigrala važnu ulogu te su djelatnici riječkog PNUSKOKA u siječnju 2017. godine locirali kontejner s drogom, te u njemu pronašli 480 kilograma kokaina koji je bio zavaren u velikom stroju za plastificiranje. U stroju je ostavljeno 2 kg kokaina, te je on ponovo zavaren i prebojan kako bi se otkrilo krajnjeg kupca. Kontejner je zatim ukrcan na kamion koji ga je prevezao u Italiju. U gradu Schi koji se nalazi pored Vicenze stroj je preuzeo Luigi Carollo nakon čega je uhićen od strane talijanske policije. Carollo je osuđen na osam godina zatvora dok se istraga nastavila, te je tek sada rezultirala novim uhićenjima.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }