U Rijeci održan prvi dio edukacije projekta KIDS čiji je cilj unaprijeđenje socijalne uključenosti djece s teškoćama u razvoju

Ciljevi projekta KIDS su unaprjeđenje socijalne uključenosti i povećanje razine uključenosti u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti

Rijeka – U razdoblju od 13.07.2020. do 16.07.2020. održan je prvi turnus edukacije Projekta „Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju“, akronim: „KIDS” u sportskom kompleksu Bazeni Kantrida, u Rijeci. Edukaciji koja je obuhvaćala predavanja iz kineziterapije, prisustvovali su stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama u razvoju iz Centra za pružanje usluga u zajednici „Ozalj“ iz Karlovačke županije, iz Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Pčelice” iz Ličko – senjske županije, iz Športskog saveza invalida grada Slavonskog Broda iz Brodsko – posavske županije i Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke te su tako stekli znanja koja će im koristiti u daljnjem radu s djecom s teškoćama u razvoju.

Projekt “Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju“, akronim: „KIDS“ sklopljen je u okviru poziva na natječaj: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi: 1.223.462,75 kn.

Projekt KIDS svojim aktivnostima doprinosi ostvarenju ciljeva poziva na natječaj koji su: unaprjeđenje socijalne uključenosti, te povećanje razine uključenosti u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti.

Svrha projekta je širenje i unapređenje mreže socijalnih usluga, uspostavljanjem međuregionalne suradnje radi izjednačavanja mogućnosti djece s teškoćama u razvoju, u potpomognutim područjima Hrvatske u odnosu na urbane centre. Projekt doprinosi i prevenciji institucionalizacije, te promiče kulturu sporta i kretanja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!