U Rijeci zabilježen novi slučaj zaraze korona virusom – Od ovog će se tjedna analiza uzoraka obavljati i u Rijeci

Preventivnim mjerama samoizolacije obuhvaćeno je na području PGŽ do sada ukupno 1100 osoba, a i ovom prilikom apeliram da se svi strogo drže te mjere kako bi spriječili širenje zaraze”, naglasila je pročelnica Malatestinić

Rijeka – “Na današnjoj sjednici županijskog Stožera civilne zaštite razmatrat će se mjere nakon što je s nacionalne razine proglašen ulazak u treću fazu borbe protiv širenja epidemije korona virusom, a one se prvenstveno odnose na mobilizaciju zdravstvenog sustava”, rekao je na redovnom susretu s novinarima župan Zlatko Komadina.

Izvijestio je također da su tijekom vikenda u svim školama odrađene edukacije nastavnog osoblja za provođenje on line nastave. Kada su u pitanju osnovne škole u svima je organiziran prihvat učenika kojima roditelji nisu u mogućnosti osigurati skrb. Izuzetak je samo škola u Matuljima koja je zatvorena jer tamo postoji slučaj jedna nastavnice koja je bila u kontaktu s potencijalno zaraženom osobom.

“Zatražili smo i pojačanje sanitarnog osoblja na graničnim prijelazima, a nabavili smo im i poslali dodatnu zaštitnu opremu. Prema svim općinama i gradovima upućena je preporuka našeg Stožera da se ograniči rad u ugostiteljskim objektima do najduže 20 sati. Već ranije su za posjete zatvoreni svi domovina za starije osobe, a od petka i muzeji. Zbog preporuke o ograničenju okupljanja u zatvorenim prostorima do maksimalno 50 posto kapaciteta, od sutra ćemo i sjednice Stožera civilne zaštite održavati u Centru u Šapjanama , a razmatramo i veći prostor za održavanje sjednice Županijske skupštine. Moramo se prilagođavati aktualnoj situaciji, a od građana očekujemo odgovorno ponašanje i pridržavanje svih mjera i preporuka”, rekao je župan.

Pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić dodala je da su otvorene i tri nove telefonske linije za komunikaciju s epidemiolozima poziv idu preko broja 112. Od sredine tjedna i laboratorij Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ bit će osposobljen za testiranje uzoraka potencijalno zaraženih na korona virus.

“U Rijeci imamo zabilježen i jedan novi slučaj, riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja se vratila iz Austrije i ona je hospitalizirana na Klinici za infektologiju KBC Rijeka. Ukupno je do sada evidentirano 9 zaraženih osoba s time da je prvo oboljeli uspješno izliječen i upućen na kućnu izolaciju od 14 dana. Preventivnim mjerama samoizolacije obuhvaćeno je na području PGŽ do sada ukupno 1100 osoba, a i ovom prilikom apeliram da se svi strogo drže te mjere kako bi spriječili širenje zaraze”, naglasila je pročelnica Malatestinić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!