U srednje škole na području PGŽ-a upisano 2.442 učenika, 28 manje nego lani

Gimnazijski programi popunjenis su 95 posto, odnosno tri posoto više nego lani. Strukovni programi 91 posoto, što je dva posto manje nego lani.

Rijeka – U ljetnom upisnom roku u srednje škole na području Primorsko-goranske županije u upisano je 2.442 učenika, što je 28 manje nego lani. Slobodnih mjesta za jesenski upisni rok ostalo je 304. Ukupna popunjenost po programima iznosi 89 posto.

Gimnazijski programi popunjeni su 95 posto, odnosno tri posto više nego lani. Strukovni programi 91 posto, što je dva posto manje nego lani. Strukovni, obrtnički programi popunjeni su 78 posto ili 13 posto više nego lani. Umjetnički programi popunjeni su 79 posto, što je šest posto više nego lani. Tek 22 posto su popunjeni programi za učenike TEŠ, što je 16 posto  manje nego lani.

Jedanaest srednjih škola je popunilo svoju upisnu kvotu 100 posto. To su: Prva riječka hrvatska gimnazija, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Gimnazija Andrije Mohorovičića, Gimnazija Eugena Kumičića Opatija, Salezijanska klasična gimnazija Rijeka, Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo, Tehnička škola Rijeka, Elektroindustrijska i obrtnička škola, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Hotelijersko-turistička škola Opatija i Obrtnička škola Opatija.

Popunjeni su i gimnazijski programi u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka, Srednjoj školi dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednjoj školi Ambroza Haračića Mali Lošinj i u Srednjoj talijanskoj školi program jezične i prirodoslovno-matematičke gimnazije.

Programi koji se neće upisivati u jesenskom roku jer niti jedan upisani učenik nema interesa su: krojač (Trgovačka i tekstilna škola), vrtlar (Graditeljska škola za industriju i obrt), automehaničar i alatničar (SŠ Vladimir Nazor Čabar), željeznički prometni radnik (Željeznička tehnička škola Moravice), program opće gimnazije u područnom odjelu Cres (područni odjel Srednje škole Ambroza Haračića Mali Lošinj), program prirodoslovno-matematičke gimnazije u SŠ Delnice, zavarivač i proizvođač i monter PVC i aluminijske stolarije (Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja), programi za učenike s teškoćama (u SŠ Mali Lošinj i SŠ Crikvenica – pomoćni kuhar i slastičar / pomoćni vrtlar).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!