Učenici srednjih škola PGŽ pokrenuli peticiju: Želimo da se nastava i dalje provodi online

Učenici srednjih škola PGŽ pokrenuli peticiju: Želimo da se nastava i dalje provodi online

...ilustracija...

Učenici srednjih škola Primorsko-goranske županije pokrenuli su peticiju kojom traže da se nastava u srednjim školama i dalje održava online.

Rijeka – Peticija učenika srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji pokrenuta je zbog toga što učenici žele da se nastava i dalje odvija po modelu C. Razlog pokretanja peticije su visoke brojke zaraženih u PGŽ, stoga apeliraju na Stožer civilne zaštite da nastava ostane online zbog njihove vlastite sigurnosti i zdravlja obitelji.

Kao glavne razloge učenici navode da njihovi roditelji koji podržavaju peticiju smatraju da epidemiološka situacija nije pod kontrolom te da se boje za vlastito zdravlje. Uz to, da strahuju da će otvaranjem škola brojke još više rasti zbog čega roditelji koji rade u turizmu ili ugostiteljstvu neće moći zarađivati ako se te djelatnosti opet zatvore. Više su puta učenici bili u samoizolaciji po 14 ili 10 dana što smatraju nepotrebnim, a maturanti kažu da im je pripremanje za maturu puno jednostavnije i efikasnije kod kuće jer imaju više slobodnog vremena, odnosno ne gube vrijeme na prijevoz do škole i natrag.

Učenici se također boje da će se povratkom u školu samo mjesec dana prije završetka školske godine nagomilati provjere znanja, odnosno da će količina ispita biti ogromna i tvrde da se i inače nijedna škola ne drži pravila jedne pisane i jedne usmene provjere znanja po danu ili četiri ispita tjedno, a da se toga pogotovo neće držati u ovim uvjetima. Navode i da nastavnici koji su potpisali peticiju i koji su zaposleni u srednjim školama PGŽ smatraju da je vraćanje učenika u školske klupe veliki rizik, te da oni kao učenici žele na ovaj način iskazati svoje mišljenje za koje ih nitko nije pitao niti ih je saslušao.

Peticiju je napravio jedan riječki gimnazijalac koji želi ostati anoniman. Peticiju je dosad potpisalo više od 1200 učenika, roditelja i nastavnika srednjih škola u PGŽ, a dostupna OVDJE.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!