Udruga DIRA RIJEKA ponovno otvara svoja vrata

Od terapijskih aktivnosti za djecu u udruzi DIRA nudi se individualni rad s edukacijskim rehabilitatorom, a na raspolaganju su dvije edukacijske rehabilitatorice. Uz to se nudi i Tomatis terapija i psihoterapeutska podrška za djecu i mlade, a uskoro će biti na raspolaganju i terapija senzorne integracije. 

Rijeka – Udruga DIRA Rijeka za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i poticanje harmoničnog razvoja djece i mladih još je jednom otvorila svoja vrata ovoj najosjetljivijoj skupini naših sugrađana, ali i onima iz okolice Rijeke, Gorskog kotara, s otoka, pa i iz susjednih županija. Nakon ljetne stanke Udruga je započela s cijelim nizom aktivnosti, kako onih terapijskih, tako i neterapijskih, za djecu i njihove roditelje, obitelji, učitelje, odgojitelje i sve ostale na bilo koji način uključene u rad s djecom s teškoćama. U većinu se aktivnosti mogu uključiti i neurotipična djeca s ciljem inkluzije djece s teškoćama te razvijanja i jačanja svijesti kod neurotipične djece o postojanju i podršci djeci s teškoćama u razvoju.

Od terapijskih aktivnosti za djecu u udruzi DIRA nudi se individualni rad s edukacijskim rehabilitatorom, a na raspolaganju su dvije edukacijske rehabilitatorice. Uz to se nudi i Tomatis terapija i psihoterapeutska podrška za djecu i mlade, a uskoro će biti na raspolaganju i terapija senzorne integracije.

Od neterapijskih aktivnosti djeci su na raspolaganju sljedeće aktivnosti: atletika 2 puta tjedno za djecu školske dobi, foto radionica subotom za starije od 12 godina, glazbena edukacija (sviranje klavira i pjevanje) za sve uzraste, subotnje kreativne radionice koje uključuju likovne, glazbene, sportske aktivnosti i domaćinstvo te dnevni boravak srijedom i četvrtkom od 16.30 do 19.30 u kojem djeca mogu biti u sigurnom i poticajnom okruženju, igrati se, zabavljati, učiti… dok roditelji moraju nešto obaviti, a nema ih tko pričuvati.

Za roditelje i stručnjake tu se edukacije, predavanja, radionice koje na različite aktualne i važne teme drže stručnjaci raznih profila. Prva takva edukacija održat će se već u četvrtak, 28. listopada u 17.30 sati na temu “ABA pristup u podučavanju komunikacije”. Osim toga, za roditelje se organiziraju i grupe podrške pod vodstvom psihoterapeutkinje.

Za obitelji, kao i do sada, planiraju se druženja i izleti u prirodu.

Za udrugu se plaća godišnje članstvo u iznosu od 300.00 kuna, a članstvo vrijedi za cijelu obitelj, koja uživa vrlo popularne cijene u u druzi DIRA. Naime, upravo svjesni velikih iznosa koje roditelji nerijetko trebaju platiti za terapije i aktivnosti, jedan od ciljeva udruge je,prikupljanjem privatnih donacija te sredstava iz javnih izvora putem projekata, omogućiti što povoljnije pohađanje kvalitetnih aktivnosti i/ili terapija za djecu i roditelje, a pritom veliku podršku u njihovoj realizaciji daju požrtvovni volonteri.

Tako je, primjerice, korištenje dnevnog boravka za članove besplatno! Cijena sata rada s edukacijskim rehabilitatorom je 80.00 tj. 100.00 kuna, grupa podrške po terminu 30.00 kuna po osobi, a sat individualne psihoterapije 75.00 kuna po osobi/paru.

Za sve ostale informacije i prijave kontaktirajte na broj telefona 091/62091318 ili putem maila: dira.rijeka@gmail.com

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }