Udrugama pčelara dodijeljeno preostalih 17 kompleta električnih ograda u sklopu projekta CARNIVORA DINARICA

Županija je za nabavu električnih ograda osigurala iznos od 222.000 kuna od čega se 85% financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iz proračuna Primorsko-goranske županije.

Rijeka – Temeljem ponovljenog Javnog natječaja za dodjelu i postavljanje električnih ograda za pčelinjake koji se nalaze na području ekološke mreže Natura 2000 unutar zemljopisnog područja Gorskog kotara, a izvan Nacionalnog parka Risnjak (područje se nalazi unutar administrativnih gradova i općina: Čabar, Delnice, Vrbovsko, Novi Vinodolski, Bakar, Brod Moravice, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna Gora, Skrad, Vinodolska općina, Klana, Jelenje i Čavle) nedavno je u Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ u Staroj Sušici nakon potpisivanja ugovora s Udrugama pčelara s projektnog područja, dodijeljeno preostalih 17 kompleta električnih ograda krajnjim korisnicima.

Električne ograde (ukupno 40 kompleta) nabavljene su u sklopu provedbe projekta Carnivora Dinarica, aktivnosti T. 3. 1. 1. “Zaštitne ograde na “vrućim točkama” koja je sastavni dio radnog paketa T3 “Praktične demonstracijske aktivnosti za očuvanje velikih zvijeri” (iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.) posredstvom dobavljača GUMEX EKO – obrta za proizvodnju, usluge i trgovinu, vl. Ive Devčića.

Dobavljač je krajnjim korisnicima održao edukaciju  koja se sastojala od prezentacije električnih ograda i načina rada te pokazne radionice  sastavljanja i montaže električnih ograda tijekom koje su sudionici postavljali pitanja i iznosili svoja prethodna iskustva vezana uz zaštitu pčelinjaka.

Županija je za nabavu električnih ograda osigurala iznos od 222.000 kuna od čega se 85% financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iz proračuna Primorsko-goranske županije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!