Ugostitelji obavljaju zadnje pripreme prije otvaranja 11. svibnja

Posebno je ozbiljno shvaćena preporuka o razmaku između stolova i separea od 1,5 metra. U popularnom riječkom kafiću Karolina taj razmak su mjerili s metrom.

Rijeka – Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je jučer preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19. Glavne preporuke odnose se na rad ugostiteljskih objekata od 6 do 23 sata i pridržavanje razmaka od 1,5 metra između gostiju i konobara. Također, razmak između stolova mora biti 1,5 metra.

Riječki ugostitelji ovih dana ozbiljno se pripremaju da otvore svoja vrata u ponedjeljak, 11. svibnja. Ovih dana radno je u brojnim kafićima u centru Rijeke. Temeljito su se čistili kafići i terase. Interijeri su gotovo u cijelosti ispražnjeni. Stolice, stolovi, separei su na Korzu, sve se čisti i dezinficira.

Posebno je ozbiljno shvaćena preporuka o razmaku između stolova i separea od 1,5 metra. U popularnom riječkom kafiću Karolina taj razmak su mjerili s metrom.
Ništa se ne prepušta slučaju i riječki ugostitelji vjerojatno će biti spremni da u ponedjeljak prime prve goste.

– Zadovoljni smo propisanim preporukama. Mi ćemo ih se pridržavati. Svima je u interesu da ugostiteljstvo konačno počne s radom. Dugo smo bili zatvoreni – slično razmišljaju u kafićima na Korzu koje smo posjetili.

Ugostiteljstvo, uz turizam, najpogođeniji je sektor koronavirusom. Promet u ugostiteljevu tijekom ožujka, a napose travnja dramatično je pao, radili su samo oni objekti s dostavom.

No nadležne institucije pokušavaju izaći u susret ugostiteljstvu. Preporuke HZJZ su prihvatljive, tako barem ocjenjuje ceh ugostitelja. Grad Rijeka donio je pak odluku o tome da im se omogući proširenje terasa na javnim površinama bez dodatnog plaćanja, što će mnogi iskoristiti.

Sve u svemu, u ponedjeljak se život na Korzu vraća koliko-toliko u normalu. No tada treba imati na umu preporuku o odgovornom ponašanju.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!