Uhvaćen prilikom nezakonitog prijevoza stranaca

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je strane državljane prevozio za unaprijed dogovoreni novčani iznos te im omogućio nezakonito kretanje na području Republike Hrvatske, u namjeri da na isti način napuste zemlju.

Rijeka – Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka u suradnji s djelatnicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim državljaninom Njemačke, zatečenim jučer na području Čavli.

Osumnjičeni je zatečen dok je u osobnom vozilu nezakonito prevozio četvoricu stranih državljana. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je strane državljane prevozio za unaprijed dogovoreni novčani iznos te im omogućio nezakonito kretanje na području Republike Hrvatske, u namjeri da na isti način napuste zemlju.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 47-godišnji državljanin Njemačke kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma te će biti predan pritvorskom nadzorniku.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!