Ukusno predstavljanje ‘Kuharice iz bakine škrinjice’ u Kašetici – Recepti praćeni okusima goranskih delicija

Autorica Blažica Sveticki oživjet će okuse, mirise i običaje Ravne Gore i Gorskoga kotara, a moći ćete i kušati tradicionalne goranske uskršnje delicije.

Rijeka – Promocija knjige „Kuharica iz bakine škrinjice – običaji tijekom godine“ javnosti će se predstaviti sutra, u utorak 16. travnja u 11 sati u Kašetici. Autorica Blažica Sveticki oživjet će okuse, mirise i običaje Ravne Gore i Gorskoga kotara, a moći ćete i kušati tradicionalne goranske uskršnje delicije.

Kuharica iz bakine škrinjice – običaji tijekom godine ne sadrži samo brojne recepte već podsjeća na neke već gotovo zaboravljene običaje i tradiciju. U izdanju Udruge Plodovi gorja Gorskog kotara,  sadrži ukupno 170 recepata i započinje s običajima korizme i Uskrsa i jelima koja prate ovaj blagdan, slijede jela uz proljetne radove, košnju sijena, jesenska jela uz kopanje krumpira i druge jesenske radove, sve do običaja i jela Božića, zimskih jela uz čišćenje snijega i prezimljavanje do pusta, a završava jelima i običajima vezana uz posebna događanja: rođenja, prve pričesti, krizme, vjenčanja…

Knjigu će predstaviti autorica Blažica Sveticki i Rahela Vitasović, direktorica TZ Ravna Gora.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!