Umjesto da zaustavi motocikl, pregazio policajca – Vozio bez vozačke i tablica

Umjesto da zaustavi motocikl, pregazio policajca – Vozio bez vozačke i tablica

Ilustracija / Arhiva Torpedo media

Utvrđeno je i kako je motociklom upravljao bez dozvole, a motocikl nije bio niti registriran.

Kostrena – Hrvatski državljanin u dobi od 23 godine, po završetku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika II. policijske postaje Rijeka kazneno je prijavljen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Osumnjičenog su 26. lipnja na području Kostrene uočili policijski službenici prometne policije, dok je upravljao motociklom bez registracijske oznake. Umjesto da se zaustavi na znakove policije za zaustavljanje, povećao je brzinu i prednjim dijelom motocikla oborio policijskog službenika te ubrzo zajedno s motociklom pao na kolnik. U ovom događaju ozlijeđeni su policijski službenik i 23-godišnjak koji je upravljao motociklom.

Također, budući da je utvrđeno kako je motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje ovom vrstom vozila,  da motocikl, osim što nije imao istaknutu registracijsku oznaku nije niti registriran te da nije postupio po znakovima policije za zaustavljanje,  osim kazneno, bit će i prekršajno prijavljen zbog počinjenja navedenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!