Umjesto jedne, dodijeljene dvije stipendije za Visoku poslovnu školu PAR – Dobitnici Iva Benić i Andrej Horvat

U studiju je zavladalo oduševljenje u trenutku kada je Lidija Starčević, predsjednica Komisije za dodjelu stipendije, obznanila da su oboje izvrsni kandidati te se nikako nisu mogli odlučiti samo za jednog od njih pa su stoga odlucili dodijeliti dvije stipendije.

Rijeka – Iva Benić i Andrej Horvat novi su studenti Visoke poslovne škole PAR. U petak su u sklopu emisije Planet Ri gostovali kao finalisti Stipendije te uživo na Kanalu Ri saznali da su oboje dobitnici Stipendije za sljedeću generaciju poduzetnika/ca. Jedna stipendija pokriva školarinu za preddiplomski studij Poslovno upravljanje u iznosu od 75 tisuća kuna. Voditelj Larry Ambrozich razgovarao je s vidno nervoznim finalistima koji nisu mogli ni zamisliti da će oboje izaći iz studija kao pobjednici. U studiju je zavladalo oduševljenje u trenutku kada je Lidija Starčević, predsjednica Komisije za dodjelu stipendije, obznanila da su oboje izvrsni kandidati te se nikako nisu mogli odlučiti samo za jednog od njih pa su stoga odlucili dodijeliti dvije stipendije.

Iva Benić, 26-godišnja Riječanka, radi kao voditeljica zabavnog parka za djecu, a diplomirala je kroatistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci. S obzirom da već gotovo pet godina radi ondje, s vremenom je napredovala i poželjela postati poduzetnica.

– Veliki sam lokalpatriot te nemam namjeru napuštati Lijepu našu, već bih voljela ovdje stvoriti nova radna mjesta, istaknula je prilikom prijave u svom motivacijskom pismu. Priznaje da joj nedostaje znanja iz područja poduzetništva kako bi jednog dana uspješno pokrenula vlastiti posao te zna da će na PAR-u sve potrebno i naučiti.

Iva se Komisiji predstavila i videom u kojemu ona te njezini prijatelji i poznanici ističu kolika je velika njezina želja studirati Poslovno upravljanje upravo u PAR-u.

Andrej Horvat, 30-godišnji Riječanin, po struci je tehničar za elektroenergetiku te u području elektrotehnike radi od završetka srednje škole.

-Ponosni sam otac dvoje male predivne djece, ističe.

Andrej je autor projekta Zelena tržnica na Martinkovcu kojeg je sam osmislio do najsitnijih detalja. Tijekom trogodišnjeg rada na navedenom projektu, shvatio je da ga dosadašnji stupanj obrazovanja dugoročno ne zadovoljava. Već se duže vrijeme nastojao posvetiti daljnjem školovanju, ali mu to prije svega nisu dopuštale privatne, poslovne i financijske obveze.

-Stipendiju za studij na Visokoj poslovnoj školi PAR vidim kao idealnu priliku za osobni rast i razvoj, zaključuje Andrej koji najavljuje nove poduzetničke pothvate u budućnosti.