Umjetnička intervencija Darka Fritza pretvorit će zapuštenu površinu na Kampusu u jedinstveni park

Park je oblikovan na poseban likovni način, sadnicama s biljem koji u vizualnom dojmu ispisuju veliki tekst „I am not a robot“.

Rijeka – Umjetnik Darko Fritz u sklopu okviru rezidencijalnog programa Vitamin D unutar programskog pravca 27 susjedstava Rijeka 2020 EPK izvest će svoj rad na sveučilišnom Kampusu na Trsatu.

Završetkom umjetničkog rada „I am not a robot“ „ostvarit će se kulturni topos, uz to umjetnička intervencija pridonosit će kvalitativnom unapređenju korisnika i posjetitelja Kampusa“.

Najvidljiviji dio projekta je sanacija trenutno zapuštene površine – terena veličine 44 puta 21 metar uz zgradu Građevinskog fakulteta – sadnjom nove vegetacije uz očuvanje već postojeće.

– Ovaj umjetnički rad bit će izveden na poseban način u formi malog parka: vizualno umjetnički oblikovane hortikulture s uređenim okolišem. Park je oblikovan na poseban likovni način, sadnicama s biljem koji u vizualnom dojmu ispisuju veliki tekst „I am not a robot“. Ova posebna tipografija, slika u prostoru, bit će oblikovana tako da se prilagodi odabranim materijalima, veličinom i specifičnim položajem na terenu, istaknuli su organizatori.

Nadalje, hortikulturnu jedinicu „I am not a robot“ planira se izraditi od organskih i neorganskih materijala, kakvi su uobičajeni u oblikovanju parkova. Stoga ćemo surađivati s udrugom Dragodid, koja će voditi radionice izrade suhozida. Uključit će se studenti, volonteri te zainteresirani građani, a organizaciju vrta i sadnju biljaka (Parthenocissus i lavanda), koje odgovaraju lokalnoj klimi, obavit će se uz superviziju krajobraznih arhitektica iz KD Čistoća d.o.o.

Park će služiti studentima, profesorima, stručnim suradnicima i ostalim zaposlenicima pri Sveučilištu, ali i stanovnicima grada Rijeke (mlađi i stariji), posebno okolnih susjedstava Trsat, Vojak, Krimeja, Gornja Vežica i Podvežica.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!