Umjetničke škole oživjele Korzo

Najprije su Glazbena škola “Ivan Matetić Ronjgov” i Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci imali izlaganje sinergije glazbe i slikanja, a potom su učenici Trgovačke i tekstilne škole Rijeka održali modnu reviju.

RIJEKA – Na riječkom Korzu danas je održan bogat kulturni program u organizaciji umjetničkih škola. Najprije su Glazbena škola “Ivan Matetić Ronjgov” i Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci imali izlaganje sinergije glazbe i slikanja, a potom su učenici Trgovačke i tekstilne škole Rijeka održali modnu reviju .

Učenici smjera dizajneri odjeće i krojači prikazali su tri kolekcije koje su osmislili i izradili pod mentorstvom svojih profesora – “Slobodne teme”, “Grad koji teče” i “Modni eksperiment pletivo”. U ime Primorsko-goranske županije programe škola posjetile su zamjenica župana Marina Medarić, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj.

Zamjenica župana Marina Medarić pohvalila je rad i kreativnost učenika, dok je pročelnica Edita Stilin podsjetila da Županija prati sve programe škola, a današnji nastupi bili su prilika da se vidi ono što su učenici radili tijekom godine. Isto tako, današnja događanja su i ujedno promocija škola za upise u sljedeću godinu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!