Umjetnički impulsi otpora nasilju – Ususret Danu žena u Galeriji SKC otvara se humanitarna izložba

Autorice radova su mlade umjetnice i studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci: Laura Šipoš, Tanja Blašković, Doris La Mazza, Kaja Resman i Petra Štajdohar

Rijeka – Ususret Danu žena u Galeriji SKC se od 25. veljače do 1. ožujka održava humanitarna izložba radova nastalih tijekom kampanje Bitna.si. Sedmodnevna kampanja održana je u studenom 2020. godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama. Inicijativu su podržale mnogobrojne umjetnice i udruge koje su kroz različite umjetničke forme progovorile o sveprisutnom nasilju prema ženama i o načinima borbe protiv istog.

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci tom je prilikom pozvao mlade umjetnice na kreiranje umjetničkih impulsa otpora nasilju prema ženama. Tako su nastali radovi i slike potaknute objavljenim pričama žena koje su doživjele nasilje u javnom prostoru. Izlaganjem prikupljenih umjetničkih impulsa otpora poručujemo da su nam ljudska prava važna te progovaramo o neprihvatljivosti svih oblika nasilja.

Nastali radovi progovaraju o pričama žena koje se često zanemaruju i problematiziraju odnos društva prema ovoj temi. Autorice radova su mlade umjetnice i studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci: Laura Šipoš, Tanja Blašković, Doris La Mazza, Kaja Resman i Petra Štajdohar. Prikupljene donacije za njihove radove, namijenjene su udruzi SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava.

Izložba se u Galeriji SKC (OKC Palach, Kružna 8, Rijeka) otvara u četvrtak, 25. veljače 2021. u 18 sati.

Više informacija o izložbi možete saznati na sljedećoj Facebook i web poveznici.

Vizual: Antonela Brenko

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!