Unija Kvarnera nudi spas za ljetne gužve: Novo prometno rješenje rotora Šmrika i ukidanje naplate Krčkog mosta

Kako su kazali Boras i Sučić, upravo su te dvije točke najveći uzročnik prometnih gužvi na pravcu prema Krku, Rabu, Cresu, Lošinju, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Senju, Rabu i Loparu.

Rijeka – Unija Kvarnera na današnjoj je tiskovnoj konferenciji na kojoj su sudjelovali članovi Senata Đanino Sučić i Marko Boras Mandić predstavila novo prometno rješenje kojim bi se smanjile ljetne gužve prema otocima. Rješenje su u dopisu uputili i ministrima prometa i turizma, Hrvatskim cestama i Autocesti Rijeka-Zagreb te riječkom prometnoj policiji.

– Zasigurno ste upoznati s prometnim gužvama na otoku Krku kao i velikim gužvama koje se stvaraju prilikom dolaska i odlaska turista i stanovnika s kvarnerskih otoka Krka, Cresa, Lošinja i Raba. Veliki problem stvaraju dva uska prometna grla, čvor Šmrika i naplatne kućice na Krčkom mostu. Kako su gužve postale doista nesnosne molimo vas da razmotrite prijedlog jednostavnih mjera koje bi pridonijele znatnom smanjenu gužvi i puno boljoj prometnoj protočnosti a sve u cilju da razvijamo regiju Kvarner kao dostupnu turističku destinaciju na koju će gosti rado dolaziti. Istovremeno mjere bi omogućile lokalnom stanovništvu puno veće sigurnost i ostvarivanje osnovnih potreba koje su svakodnevno prometnim gužvama znatno otežane, naveli su u pismu kojim su predložili novo prometno rješenje rotora Šmrika te ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu.

Kako su kazali Boras i Sučić, upravo su te dvije točke najveći uzročnik prometnih gužvi na pravcu prema Krku, Rabu, Cresu, Lošinju, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Senju, Rabu i Loparu.

– Navedene lokacije ostvaruju praktički, izuzev Liburnije, Rijeke i Gorskog kotara, cjelokupni turistički promet druge po snazi turističke regije u Republici Hrvatskoj. Temelj našeg prijedloga čini odvajanje cestovnog pravca Crikvenica od cestovnog pravca Krk i za navedeno nije potrebno osigurati dodatna financijska sredstva. Promet s autoceste Primorke iz pravca graničnih prijelaza Rupa i Pasjak, a u pravcu Crikvenice treba skidati na čvoru Bakar i dalje magistralom u pravcu Crikvenice. Promet s autoceste Goranke iz pravca Zagreba treba preko čvora Oštrovica usmjeriti preko Križišća prema magistrali kod Jadranova i dalje prema Crikvenici. U suprotnom smjeru promet iz pravca Crikvenice a prema otoku Krku treba usmjeriti magistralom na stari priključak na Krčki most iz pravca Kraljevice. Za spoj na Primorku iz pravca Crikvenice koristiti ulaz s magistrale niže od rotora Šmrika prema Kraljevici. Na ovaj način skroz bi eliminirali križanje ta dva pravca u rotoru Šmrika te osigurali maksimalnu protočnost tog raskrižja prema Krku odnosno s Krka. A posljedično i prema ostalim kvarnerskim otocima Cresu Lošinju i Rabu. Istovremeno bi se povećala i protočnost prema Crikvenici Novom Vinodolskom Senju i Rabu, naveli su iz Unije Kvarnera.

Druga mjera koju su predložili je ukidanje naplate cestarine na Krčkom mostu.

– Ovo ne treba posebno obrazlagati dovoljno je spomenuti prometni aspekt. Naplata cestarine na mostu stvara višekilometarske kolone u oba smjera a posebno ističemo opterećenost konstrukcije mosta prilikom zadržavanja kolona vozila na samom mostu što doprinosi većim troškovima održavanja. Isto tako naglašavamo da postoji sigurnosni razlog za ukidanje mostarine jer je upitna efikasnost hitnih službi u ovako otežanim prometnim uvjetima. Posebno se navedeno odnosi na pružanje hitne medicinske pomoći unesrećenima cestovnim vozilima hitne pomoći ali i kod helikopterskog transporta unesrećenih s otoka Raba Cresa i Lošinja preko zračne luke Rijeka i dalje cestom prema KBC Rijeka. Apeliramo na odgovorne da svatko u svojoj ingerenciji razmotri i poduzme sve kako bi se ove mjere provele a sve u cilju rješavanja prometnih gužvi koje se stvaraju a mogu se izbjeći, poručili su Sučić i Boras Mandić.

Dodali su kako postoji još niz mjera koje će trajno riješiti ovu problematiku: od izgradnje novog mosta kopno – Krk, izgradnje četverotračne prometnice od mosta do Valbiske i Krka, izgradnje novog cestovnog koridora na pravcu most – Dobrinj –  Vrbnik – Baška, povećanja broja avio gostiju preko Zračne luke Rijeka na preko milijun godišnje, izgradnje Liburnijske obilaznice i jačanje trajektnog pravca Brestova – Porozina, povezivanje Baške i Lopara preko Senja…