Unija Kvarnera traži da se podaci o koronavirusu u inozemstvo šalju razdijeljeni po županijama

U Uniji Kvarnera podsjeća na to da neke zemlje uvrštavaju cijelu Hrvatsku na narančastu ili crvenu listu visokog rizika za širenje koronavirusa, dok je na razini PGŽ-a bilo vrlo malo slučajeva zaraze.

Rijeka – Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i predsjednik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić zatražio je danas od hrvatske Vlade i Nacionalnog stožera da svakodnevno i izravno dostavljaju podatke o širenje koronavirusa u Hrvatsku svim zemljama iz kojih nam dolaze turisti. Međutim, ne zbirno, pojašnjava Boras Mandić, već bi podaci o broju zaraženih trebali biti razdijeljeni po županijama.

Podsjeća na to da neke zemlje, poput Slovenije i Nizozemske, uvrštavaju cijelu Hrvatsku na narančastu ili crvenu listu visokog rizika za širenje koronavirusa. No, u Primorsko-goranskoj županiji je bilo vrlo malo novih slučajeva zaraze, a u posljednja dva dana nijedan.

Boras Mandić navodi da području primorsko-goranske županije zahvaljujući trudu mjerodavnih službi i odgovornošću građana, zaraza zadržana na najmanjoj razini. Upozorava na to da stanovnici Gorskog kotara, zbog tretiranja cijele Hrvatske kao zone visokog rizika, ne mogu ulaziti u susjednu Sloveniju.

To je paradoksalno zbog toga što na području Gorskog kotara uopće nije bilo zaraze koronavirusom.

Nedo Pinezić iz Unije Kvarnera upozorio je pak na to da je odluka nizozemske vlade o uvrštenju Hrvatske na narančastu listu donijela veliku štetu turizmu. Ističe da je to dovelo do masovnih otkazivanja rezervacija nizozemskih turista.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!