“Upornom” recidivistu s Raba uvjetna jednogodišnja zatvorska kazna

Po okončanju postupka 39-godišnji recidivist je doveden prekršajnom sucu nadležnog Općinskog suda koji mu je zbog počinjenih prekršaja odredio novčanu sankciju, ali i uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju godinu dana

Rab – Policijski službenici Policijske postaje Rab postupali su nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja prekršaja u prometu. Riječ je o vozaču osobnog vozila kojega je policijska ophodnja 3. lipnja oko 8.20 sati, zaustavila u mjestu Lopar gdje je vozilom marke Fiat Stilo, riječkih registarskih oznaka, upravljao bez vozačke dozvole.

Provjerom je utvrđeno da isti nema položeni vozački ispit, odnosno, vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. Osim toga je utvrđeno da je vozilu istekla prometna dozvola i obvezno osiguranje, kao i da je 39-godišnjak već više puta zatečen u počinjenju istog prekršaja, za što je bio i prijavljen.

Po okončanju postupka doveden je prekršajnom sucu nadležnog Općinskog suda koji mu je zbog počinjenih prekršaja odredio novčanu sankciju, ali i zatvorsku kaznu u trajanju od 60 dana. No, na temelju Prekršajnog zakona, primjenjuje se uvjetna kazna od jedne godine ako ne počini iste prekršaje i zabrana upravljanja motornim vozilom “B” kategorije na rok trajanja od godine dana.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!