Upoznajte najljepši riječki vidikovac – Sutra se održava šetnja na Veli vrh

Potrebna je oprema: sportska lagana odjeća prilagođena boravku u prirodi (majica kratkih i dugih rukava, duge hlače/trenirka), čvrste cipele ili tenisice, bočica vode i po želji čokoladica.

Rijeka – Sutra, u ponedjeljak 1. srpnja od 18 sati, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održava se šetnja pod vodstvom: „Otkrij Veli vrh“, a mjesto polaska je Cvetkov trg 2 – crkva Gospa Karmelska.

Jedna od šetnica nedaleko grada vodi na Veli vrh. Dolazi se s Drenove i dovoljno je blizu da može postati i jedna od obiteljskih šetnica. Šetnja će ponuditi otkrivanje Velog vrha kretanjem kroz prirodu na malo drugačiji način te istraživanje prirodne baštine našeg kraja s naglaskom na biljni i životinjski svijet, krške oblike i pitku vodu. Do Velog vrha se stiže laganim usponom od crkve Gospe Karmelske, a na samom Vrhu svi uključeni šetači uživat će u pogledu na cijeli Kvarnerski zaljev, otoke Krk i Cres, Učku i Grobnik. Udaljenost od mjesta polaska je 1,5 km, a težina staze je: lagana. Potrebna je oprema: sportska lagana odjeća prilagođena boravku u prirodi (majica kratkih i dugih rukava, duge hlače/trenirka), čvrste cipele ili tenisice, bočica vode i po želji čokoladica.

Uz male hodače je obavezna pratnja njihovih odraslih hodača. Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na e-mail edukacija@prirodoslovni.com s naznakom „Otkrij Veli vrh“. Šetnja se otkazuje jedino u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.