Usprkos interesu investitora, 3. maj pred slomom – Ako se hitno ne pronađu sredstva, slijedi stečaj brodogradilišta

Predrag Knežević istaknuo je da situacija u 3. maju nije dobra te riječko brodogradilište radi na 20-25 posto kapaciteta s obzirom da se materijali ne isporučuju čime radnici ostaju zakinuti za osnovna sredstva za rad.

Rijeka – U sjedištu Primorsko-goranske županije održan je sastanak Kriznog stožera za 3. maj. Po završetku su članovi Kriznog stožera župan PGŽ Zlatko Komadina, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović te predsjednik Kriznog stožera Predrag Knežević izvijestili novinare o trenutnoj situaciji, kao i interesu potencijalnih partnera iz Ukrajine za ulazak u vlasničku strukturu 3. maja, koji upravo danas obilaze riječki škver zajedno s predstavnicima Ministarstva gospodarstva.

Župan Zlatko Komadina zaključio je da se odgovornost neprestano prebacuje između Vlade i Uljanik Grupe, a plan restrukturiranja još uvijek nije konačan.

– Ono što je bilo dogovoreno posljednji put na sastanku s ministrom Horvatom i upravom Uljanika na zapadnom ulazu, je da se izradi pismo namjere o konceptu plana restrukturiranja, napomenuo je župan te naglasio kako je bitno da Vlada prihvati strateškog partnera u Uljaniku te da Grad Pula pristane promijeniti prostorni plan koji predviđa ulazak strateškog partnera u dio djelatnosti koji nije brodogradnja. Također, župan je konstatirao da ima više interesa za 3. maj nego za Uljanik te da Vlada ne djeluje jer nije vlasnik, a vlasnici ne djeluju jer čekaju Vladu.

Predrag Knežević istaknuo je da situacija u 3. maju nije dobra te riječko brodogradilište radi na 20-25 posto kapaciteta s obzirom da se materijali ne isporučuju čime radnici ostaju zakinuti za osnovna sredstva za rad. Također, radnici 3. maja zabrinuti su za isplatu plaća jer 24. listopada riječki škver, nakon propisanih 60 dana, kreće u direktni stečaj.

– Dobili smo saznanja da se još uvijek vrše popisi, inventure, možda Uljanik gleda što je od imovine ostalo i što se još može dati u zalog, naglasio je Knežević te dodao da se nadaju isplati plaća jer stečaj nikome nije u interesu.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović još je jednom apelirao na upravu Uljanika, kao i na Vladu i nadležna ministarstva na aktivniju ulogu u ovoj situaciji.

– Važan je povrat pozajmica kroz restrukturiranje te da sam plan čim prije završi u Bruxellesu, trenutno resorno ministarstvo dodatno objašnjava neka stajališta, istaknuo je zamjenik Filipović i napomenuo da je 3. maj jedan od ključnih gospodarskih subjekata u Rijeci.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!