Uz subvencionirane stambene kredite do krova nad glavom – Prijave za subvencije počinju u ponedjeljak

Subvencionirani krediti odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće, i to za do najviše 1.500 eura po četvornim metru, odnosno do najviše iznosa kredita od 100.000 eura čiji rok otplate ne smije biti kraći od 15 godina.

Rijeka – U ponedjeljak, 3. rujna,  kreću prijave na natječaj za subvencionirane stambene kredite, na koji se mogu prijaviti svi mlađi od 45 godina i koji nemaju riješeno stambeno pitanje, podsjetio je danas sve Riječane i stanovnike Primorsko-goranske županije Miroslav Matešić, v.d. predsjednika Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke- liberalnih demokrata Primorsko-goranske županije.

Subvencionirani krediti odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće, i to za do najviše 1.500 eura po četvornim metru, odnosno do najviše iznosa kredita od 100.000 eura čiji rok otplate ne smije biti kraći od 15 godina.

– Radi se zaista o jednom odličnom projektu, konkretnoj pomoći ljudima koji nemaju riješeno stambeno pitanje, uz značajnu financijsku subvenciju, naglasio je Matešić.

U svim programima Hrvatske narodne stranke uz moderno i kvalitetno obrazovanje za 21. stoljeće te razvoj poduzetništva, oduvijek su u fokusu bili i projekti koji su osmišljavani, predlagani i provođeni s ciljem rješavanjem i ove elementarne ljudske potrebe, što osiguravanje vlastitog krova nad glavom svakako jest.

– Premda je činjenica kako su takvi projekti, poput poticane stanogradnje ili sada subvencioniranja stambenih kredita proizašli iz HNS-ove radionice, nije nam primarni cilj politizirati oko toga, već stvarno ukazati kako se radi o dobrom projektu, obavijestiti još jednom sve zainteresirane građane i pozvati ih da se prijave od 3. rujna i uključe u ovaj program, koji će im financijski značajno pomoći u realizaciji njihove potrebe za stjecanjem vlastitog doma, rekao je Matešić.

Posebno je dobra vijest kako su izmjenom zakona o stambenom subvencioniranju subvencije produžene s četiri na pet godina, a sredstva su osigurana u proračunu ministarstva. Također, subvencioniranje se produžuje za dvije godine za svako rođeno dijete.

Važna je i spoznaja kako će se, osim ovog natječaja prema najavi iz ministarstva graditeljstva isti raspisati 2019. i 2020. godine. Dakle, program se nastavlja i na taj način omogućava svim građanima da zapravo planiraju kada će se odlučiti za uključenje u program, pronađu na tržištu adekvatnu nekretninu  te na vrijeme pribave potrebnu dokumentaciju, zaključio je čelni čovjek primorsko-goranskog HNS-a.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }