Valentinovo u Art kinu uz dvije komedije Billyja Wildera

Kultne komedije Slatka Irma i Apartman velikog američkog redatelja Billyja Wildera za Valentinovo u Art-kino donose dupli filmski spoj. Za svaku kupljenu ulaznicu za Slatku Irmu, Art-kino daruje gledatelje gratis ulaznicom za Apartman

Rijeka – Valentinovo se u Art-kinu slavi uz Dupli spoj Billyja Wildera. Za sve zaljubljene (u filmove) 14. veljače na programu Art-kina dvije su komedije Billyja Wildera , majstora filmske komike, u kojima glavne uloge igraju isti glumci – Jack Lemmon i Shirley MacLaine.

Dupli spoj počinje u 17 sati filmom Slatka Irma (1963.), adaptacijom istoimenog mjuzikla Alexandrea Brefforta. Priča o dobrodušnom pariškom policajcu zaljubljenom u prostitutku Irmu, komercijalno i kritički je proslavljena bajka za odrasle, sa sjajnim glumačkim interpretacijama Lemmona i MacLaine, koji su izuzetno uspješno obnovili kemiju iz tri godine ranije snimljenog Wilderova Apartmana, čija projekcija slijedi nakon Slatke Irme, u 20 sati.

Ponovivši uspjeh filma Neki to vole vruće, Wilder je za Apartman (1960.) osvojio Oscara za najbolji film, a donosi priču o zaposleniku jedne njujorške tvrtke koji napreduje u svojem poslu zahvaljujući tome što šefovima daje na raspolaganje svoj apartman za njihove ljubavne afere, sve dok se i sam ne zaljubi u jednu od ljubavnica.

Dupli spoj donosi i posebnu pogodnost: za svaku kupljenu ulaznicu za Slatku Irmu, Art-kino gledatelje daruje gratis ulaznicom za Apartman.

Ulaznice za Dupli spoj Billyja Wildera mogu se rezervirati e-poštom (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakog dana od 16 do 20:30 sati ili putem internetske stranice ulaznice.hr.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!