Vedran Jakominić: ‘Ne mogu zamisliti da bih u doba lockdowna otvorio kafić i imao privatne zabave’

Udruga Glas poduzetnika zatražila je ostavke svih ministara, pomoćnika i državnih tajnika koji su posjećivali sporni Klub.

Rijeka – Vedran Jakominić, poznati riječki ugostitelj i jedan od čelnika udruženja ugostitelja i udruge Glas poduzetnika, komentirao je indormacije da su Klub uhićenog javnog menadžera Dragana Kovačevića posjećivali visokopozicionirani državni dužnosnici poput nekolicine ministara, pa i samog predsjednika Zorana Milanovića. Posebice da su to činili u vrijeme „karantene“ kada je većina građana bila „zatvorena u svoje domove“.

– Meni je to strašno stresno. Ne mogu zamisliti da bih u doba lockdowna otvorio kingsić i imao privatne zabave. Nismo se ni po kućama družili, sastanke i UGP i UUKI smo držali digitalno. U pivovari razdvajali smjene. Potresen sam, mislim da ovo društvo zaslužuje sistemsku zaštitu. Ne osjećam trodiobu vlasti. Ne osjećam osobnu odgovornost. Ne osjećam da tko god da vlada (ni lokalno, ni nacionalno) zastupa i onih 50 posto građana koji uopće nisu glasali a kamoli onih 25 posto koji su glasali za ‘one druge’, poručio je Jakominić.

Udruga Glas poduzetnika zatražila je ostavke svih ministara, pomoćnika i državnih tajnika koji su posjećivali sporni Klub.

– Pitamo se, kako je moguće, dok su se svi građani pridržavali mjera, a sankcionirani su bili oni koji nisu, da ih državni dužnosnici svjesno krše? Upravo su dužnosnici oni koji moraju biti primjer, a ovdje su pokazali suprotno – pokazali su da ono što vrijedi za sve građane Republike Hrvatske, ne vrijedi i za njih. Naši poslovi su bili zatvoreni, svi smo pretrpjeli velike udarce, ali smo slušali autoritet Stožera civilne zaštite kako bismo spasili živote. Ako se svaki građanin i poduzetnik ponaša odgovorno, onda i svaki dužnosnik mora pokazati barem jednaku razinu odgovornosti za vlastite postupke. Ne govoreći o pojedincima, smatramo kako oni koji su boravili u navedenom klubu za vrijeme lock-downu trebaju postupiti odgovorno i moralno. Dvostrukih kriterija ne smije biti, kazali su, istaknuvši kako 95 posto od njihovih 13 tisuća članova podržava ovaj zahtjev.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!