Veliki uspjeh Moje filmske priče: Navala novih članova u Filmski klub 54+

Jučerašnja projekcija novog Brešanovog filma Koja je ovo država privukla je oko 150 novih članova pa Filmski klub 54+ trenutno broji više od 330 sudionika, dok nove prijave i dalje stižu.

Rijeka – Izuzetan uspjeh projekta Art-kina Moja filmska priča, unutar kojeg djeluje Filmski klub 54+ namijenjen sugrađanima starijima od 54 godine, dobio je dodatan zamah uoči prikazivanja filma Koja je ovo država Vinka Brešana rezerviranog za članove kluba. Naime, jučerašnja projekcija novog Brešanovog filma Koja je ovo država privukla je oko 150 novih članova pa Filmski klub 54+ trenutno broji više od 330 sudionika, dok nove prijave i dalje stižu.

Jučerašnja posve ispunjena dvorana Art-kina za koju se tražila karta više potvrdila je da Riječanke i Riječani stariji od 54 godine imaju želju i volju za aktivnim provođenjem svog slobodnog vremena – obogaćujući istodobno svoj filmski, društveni i kulturni život – ako im se za to pruži prigodna prilika. Upravo u tom smjeru Moja filmska priča djeluje i dalje, posebice potaknuta velikim odjekom svojih sugrađana, na obostranu korist Art-kina i svih članova Filmskog kluba 54+.

– Lijepo je što Art-kino brine o svojim sugrađanima, naročito onima starije dobi. Naši penzioneri nemaju puno prilika za druženje i susrete, premda su željni toga, a ovdje to sada mogu činiti besplatno i organizirano. Odaziv ljudi govori valjda dovoljno o tome. A i za one koji još uvijek rade, dobro je da postoje ovakvi programi. Takvih inicijativa u gradu Rijeci treba biti više, rekla je članica kluba Ingrid Jaška.

Projekt se nastavlja i u narednim mjesecima, u dosluhu s željama i interesima članovi kluba, a svi zainteresirani građani koji imaju 55 godina ili više mogu se besplatno učlaniti uz predočenje osobne iskaznice na blagajni Art-kina od 16 do 20.30 sati.

Moja filmska priča projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i uključiti naše sugrađane starije od 54 godine u kulturni život zajednice. Članovi novoosnovanog Filmskog kluba 54+ tijekom kino sezone 2018/19 u okviru projekta mogu aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih filmskih programa, pohađati osam različitih kreativnih radionica, i volontirati u realizaciji redovnih filmskih programa Art-kina.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!