[VIDEO] Akcija mladih i Unija Kvarnera predstavili “Rijeku ideja i županiju projekata”

Akcija mladih i Unija Kvarnera predstavili su danas na riječkom Korzu svoj izborni program pod nazivom “Rijeka ideja i županija projekata”.

Rijeka – “Primorsko-goranska županija i Kvarner nalaze se u izuzetno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji. Ugroženo je zdravlje stanovnika, ali ugrožen je i vitalni dio gospodarstva o kojem ovisi 10 posto stanovništva, a to je turizam. Pandemija je nešto što se nije moglo predvidjeti, ali mi u Uniji Kvarnera znamo da je do ovoga došlo zbog donošenja pogrešnih odluka u pogrešno vrijeme”, rekao je kandidat za zamjenika župana Unije Kvarnera i Akcije mladih Nedo Pinezić.

Dodao je da su cijela Hrvatska, pa tako i naša županija, zatvorene u pogrešno vrijeme, oko Uskrsa i Božića, a mjere su se popuštale u listopadu. „Došli smo tako do situacije da nam je glavna turistička sezona neizvjesna. Posljedica je to i lošeg upravljanja turizmom jer Kvarner nema samostalni upravni odjel za turizam, nema odbor za turizam u Županijskoj skupštini i zato nije bilo koordinatora upravljanja u krizi”, rekao je Pinezić.

Da je tome tako, dodaje, pokazuje činjenica da su građani dobili porezna rješenja na puni iznos poreza na dohodak za iznajmljivanje u obiteljskom smještaju i već su platili prvi kvartal u trenutku kada turističkog prometa uopće nema. “Dakle, turizmom na Kvarneru se ne upravlja. Ono za što se mi zalažemo je da imamo upravni odjel za turizam, da imamo jaki županijski odbor za turizam i, napokon, turističku razvojnu agenciju. Da razvijemo selektivne oblike turizma koji u pandemijskim vremenima dobro funkcioniraju, kao npr. sportovi na otvorenom ili cikloturizam koji je Istra dobro razvila, a mi smo na Kvarneru na samom početku”, istaknuo je Nedo Pinezić.

Kandidat Akcije mladih i Unije Kvarnera za gradonačelnika Rijeke Vedran Vivoda podsjetio je da je na današnji dan prošle godine otpušteno 56 ljudi iz projekta Europske prijestolnice kulture. „To je jedna žalosna obljetnica. Osim toga, gradske službe se već godinu dana ne snalaze po pitanju sporta i rekreacije građana, sada kada za to imamo najveću potrebu”, istaknuo je.

“Ono što ćemo mi najviše poticati i što je plan u našem programu je da svaki kvart ima barem jedan sportski rekreacijski centar ili uređeno igralište. Ono što je obavezno i potrebno našim klubovima su nove podloge na školskim igralištima koja su izgrađena oko naših zgrada, a na kojima će se moći trenirati rukomet, odbojka, nogomet i drugi sportovi”, zaključuje Vivoda.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!