[VIDEO] Alba&Leo ove srijede u Beach Baru Morski prasac

Na Morskom prascu publici će predstaviti nadolazeći album…

Rijeka – Alba Nacinovich i Leo Škec, odnosno duo Alba&Leo, u srijedu će nastaviti serijal Štikla koncerata u Beach Baru Morski prasac na Kantridi.

Alba je diplomirana jazz pjevačica, koja je u više navrata nagrađivana kao kompozitor, aranžer i izvođač u domeni jazz i elektronske glazbe. Nastupala je diljem Europe s glazbenicima poput Glauca Veniera (nominiranog za Grammy) i The Zawinul Legacy Band. Pojavljuje se na nagrađivanim albumima Žana Tetičkoviča, Elvisa Stanića, Zvjezdana Ružića i Ivana Pešuta.

Leo je gitarist s velikim iskustvom u različitim glazbenim žanrovima i formatima, od dua do big banda, a 2016. godine je s autorskim jazz projektom “Salty Tails” objavio album “Cha’s Posla”.

Alba i Leo su 2017. i 2018. godinu proveli u Londonu, gdje su se posvetili originalnim skladbama koje su predstavili i u legendarnim klubovima poput “Ronnie Scott’s” i “The Troubadour”. Započeli su suradnju s producentom Gerryem Diverom (“BBC Folk Awards” i nominacija za “Mercury Prize”).

Na Morskom prascu publici će predstaviti nadolazeći album, vokalne izvedbe suvremenih jazz skladatelja Brada Mehldaua, Chrisa Pottera i Vasila Hadžimanova te hommage neortodoksnim jazz vokalisticama.

Štiklu, festival jazz i eksperimentalne glazbe, ove godine vodi Vladimir Matošević.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }