[VIDEO] Bruno Mičetić Trio održao odličan koncert na Trsatskoj gradini

Među publikom se moglo susresti i mnogo riječkih glazbenika, a među njima je bio i Brunov prijatelj i kolega glazbenik Zvjezdan Ružić kojemu je posvetio pjesmu “Polka dots and moonbeams” Cheta Bakera.

Rijeka – U sklopu programa “Ljeto na gradini” u četvrtak navečer održan je još jedan u nizu zanimljivih koncerata. Brojna publika na Trsatskoj gradini ovoga puta uživala je u autorskim skladbama i jazz standardima Bruno Mičetić tria. Trojica vrhunskih glazbenika i dugogodišnjih prijatelja – Bruno Mičetić, Vladimir Kostadinović i Joe Kaplowitz predstavili su na Gradini premijerno svoju glazbenu suradnju. Stil koji njeguju ovi glazbenici poštuje tradiciju u modernom ruhu, pa je takav bio i njihov cjelokupni nastup prožet skladbama od klasičnog jazza i Freddia Hubbarda, pa do funk stila i Herbie Hancocka.

Uz Mičetića i njegov zvuk gitare koncertom je dominirao i Vladimir Kostadinović, nagrađivani bubnjar voditelj, skladatelj, aranžer i jedan od najtraženijih bubnjara europske jazz glazbe. Vladimir je ostvario brojne inozemne glazbene suradnje tijekom kojih je pozornicu dijelio s vrsnim svjetskim glazbenicima. Svoje bubnjarsko umijeće pokazao je i na Gradini kroz brojne bubnjarske solaže kojima se vješto kretao kroz cijeli nastup.

Treći junak ove jazz priče je Joe Kaplowitz, američki klavijaturista s hrvatskom adresom, koji je s lakoćom prebirao po tipkama klavijature i svojim nastupom prekrasno zaokruživao svaku skladbu. Joe trenutno svira klavir, piše i aranžira za orkestar Hrvatske radiotelevizije, svira tubu u Simply Brass Quintetu i vodi orguljaški trio Joe Kaplowitz Trio.

Publika na Gradini je svaku izvedenu skladbu popratila s pljeskom i oduševljenjem, a Bruno Mičetić nije mogao sakriti svoje ushićenje što svira s tako izvanrednim glazbenicima, kao i brojnom publikom koja je došla na koncert. Među publikom se moglo susresti i mnogo riječkih glazbenika, a među njima je bio i Brunov prijatelj i kolega glazbenik Zvjezdan Ružić kojemu je posvetio pjesmu “Polka dots and moonbeams” Cheta Bakera.

Bruno nam je otkrio da ga očekuju još brojni nastupi i da se ove godine nakon prošlogodišnje pauze ponovno održava festival “Rab Jazz Fest” od 3. do 6. rujna čiji je organizator, pa poziva publiku da na otoku Rabu posjete i brojne koncerte u sklopu festivala.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }