VIDEO/FOTO Bela nedeja okupila brojne posjetitelje @ Kastav

Danas je posljednji dan manifestacije, a on opet donosi brojne programe pa će tako publiku zabavljati Mind Spot, Coffee Shop Acoustic, Night Express, Top of The Pops, Seven to Eleven te Mauro Staraj koji će sa svojom La Bandom svoj nastup na Crekvini snimati za svoj ‘LIVE! In Kastav’ album.

Kastav – Grad na brege svoju Belu nedeju dočekao je osunčan i spreman za desetke tisuća posjetitelja koji su od ranog jutra ispunili svih 1644 m ulica u kojima se smjestila ponuda ovogodišnje manifestacije. Obitelji iz različitih krajeva Hrvatske, ali i iz inozemstva, svi s istim ciljem – biti dio tradicije koja traje preko 600 godina.

Bogata ponuda koja se proteže u nekoliko dijelova grada, počevši od one za najmlađe, zatim sajma robe široke potrošnje, ponude autohtonih proizvoda brojni OPG-ova, pa do ugostiteljske ponude te zabavnih sadržaja privukla je i ove godine brojne posjetitelje koji su zasigurno ispunili cilj svoga dolaska, bio on u šetnji i razgledavanju, kupnji ili uživanju u vinu i drugim ugostiteljskim te gastro ponudama.

Nedjeljni program je tradicionalno započeo svečanošću “Pozdrav Beloj nedeji” koja je u Aleji velikana okupila brojnu publiku, ali i brojne sudionike. Tako su u programu sudjelovali Glazbeno društvo “Spinčići” Kastav, DVD “Kastav”, Zoran Majstorović organ trio i sopci Zlatko Volarić i Klaudije Dunato, pobjednica 4.ČA – čitalnice Dora Jardas kao i od povjerenstva manifestacije odabrana Nina Ravnić, Čakavčići OŠ “Milan Brozović” Kastav Nino Lukanović, Filip Raspor, Ivan Dukić i Andre Poropat, Ženski pjevački zbor “Učka”, učenici Glazbenog odjela pri OŠ “Milan Brozović” Kastav Mara Lukanović, Aurora Travalja, Lora Milić, Mihaela Jelavić, Karla Stanić, Tin Mlakar i Dorian Rubeša, kao i članovi Europskog vinskog viteškog reda Konzulata Hrvatska. Okupljene je, tradicionalno, pozdravio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac koji je svima zaželio lijepu i ugodnu Belu nedeju te se posebno zahvalio organizacijskom timu koji je ove godine pripremio doista sadržajna tri dana. Napomenimo kako su svečanosti otvaranja nazočili brojni uzvanici među kojima su bili državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Majda Burić te predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Posebnu pozornost publike i medija privukao je posjet predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je za svog boravka u Kastvu posjetila Kuću Belice, sajam autohtonih hrvatskih vina “lokVINa” te se prošetala gradom te izjavila kako je kao mala uvijek dolazila na Belu nedeju te da je ova manifestacija prekrasna baš kao i uvijek. S novinarima je komunicirala na čakavštini kao i s brojnim posjetiteljima koji su joj prišli pozdraviti je.

Cjelodnevni nedjeljni program ponudio je doista izuzetno puno sadržaja koji su ove godine imali i međunarodni karakter pa je tako publika uživala u nastupima Matice Slovačke Rijeka, Limene glazbe Zajednice Talijana Vižinada koja je oduševila svojim nastupom, KUD-a Učka, Ženske i muške klape Kastav, trija In Between, Škole armunike slovenskog virtuoza Nika Polesa, klape Intriga, uličnih zabavljača Techno Vikingsa, Zoran Majstorović organ trija i sopaca Zlatka Volarića i Klaudija Dunata i Pachamama Street Connection-a, a svojom su pojavom oduševili svjetleći anđeli koji su uveli program u večernji dio. Uz već jučer predstavljene programe na Lokvini, obje su koncertne pozornice ugostile izvrsne zabavljače, a svi zainteresirani mogli su i naučiti plesati tradicionalni ples potresujku u školi koja se održala na Crekvini. U glazbenom programu na Fortici su nastupili Lucky Band i Dellboysi, a na Crekvini je svih zabavio Šajeta sa svojim bandom dok je program završio D’Beni Bandom.

Danas je posljednji dan manifestacije, a on opet donosi brojne programe pa će tako publiku zabavljati Mind Spot, Coffee Shop Acoustic, Night Express, Top of The Pops, Seven to Eleven te Mauro Staraj koji će sa svojom La Bandom svoj nastup na Crekvini snimati za svoj ‘LIVE! In Kastav’ album. Uz sve druge dnevne programe, bit će to “točka na i” nikad bogatije Bele nedeje.

Đir Po Beloj Nedeje @ Kastav, 2019.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!