VIDEO/FOTO Halubajski zvončari obišli Kastav – Nastavila se tradicija duga više od sedamdeset godina

VIDEO/FOTO Halubajski zvončari obišli Kastav – Nastavila se tradicija duga više od sedamdeset godina

Foto,video: Robert Kalčić / Prorec

Posjet Halubajskeh zvončari Kastvu zabilježio je i naš fotoreporter…

Kastav – Kako se bliži Pepelnica, tako se sve više pojačavaju aktivnosti maškaranih i zvončarskih skupina Liburnije i Kastavštine, a među tim aktivnosti tradicionalni je pohod Halubajskih zvončara od svog Halubja prema Kastvu.

Halubajski zvončari posjetili su danas Kastav u ranim poslijepodnevnim satima, gdje su ih pod ložom, kao i svake godine, dočekali brojni mještani i ljubitelji Pusta.

Halubajci Kastav redovito obilaze na pusni ponedjeljak, u okviru svojeg strogo utvrđenog puta, još od 1949. godine, bez obzira na vremenske uvjete koje ih očekuju, no danas je taj put bio nešto lakši jer ih je pratilo lijepo vrijeme. Na svom putu Halubajci su posjetili i druga mjesta Kastavštine, a po dolasku u sam grad, napravili su kolo spreda Fortice.

– Utorak, 25. veljače, označava kraj pusnih događanja na Viškovu. Sve počinje u 15 sati na Brege, ispred crkve sv. Mateja, a do dolaska Halubajskih zvončara, izvući će se zvončarska tombola, koja, kao i svake godine, donosi vrijedne nagrade. Nakon dolaska Halubajskih zvončara, zapalit će se Pust kao krivac za sve nevolje, a ključevi vratiti općinskoj načelnici, označavajući tako kraj još jednog pusnog razdoblja, najavili su iz Turističke zajednice općine Viškovo.

Halubajski Zvončari U Kastvu 2020.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!