VIDEO/FOTO Inspirativnim nastupom The Sterptet kvinteta otvorena 9. Štikla @ Morski prasac

Bravurozna svirka u inspirativnom ambijentu ‘na korak do mora’ bila je nagrađena velikim aplauzima nakon svakog sola, što je dodatno motiviralo glazbenike koji nisu skrivali zadovoljstvo nastupom ‘pod grotama Kantride’.

Rijeka – Smiraj jučerašnjeg paklenog toplog dana i prolazak sunca ‘zada Učke’ donio je nastavak programa FKK 2020, tj. otvorenje 9. festivala Štikla ili u prijevodu – šumovi, tonovi, improvizacija, kreativnost, logika i apstrakcija.

Jedinstvena glazbena priča, zahvaljujući kojoj ljubitelji jazza na plažama na Kantridi imaju prilike vidjeti i poslušati brojne domaće i strane vrhunske glazbenike, nastavljena je sinoć nastupom sjajnog The Sterptet kvinteta iz Pule.

Kvintet je osnovao Branko Sterpin, dugogodišnji član Jazz Orkestra Hrvatske Radiotelevizije i višestruki dobitnik nagrade „Status“ za najboljeg hrvatskog jazz trubača, a uz njega band čine pulski glazbenici bubnjar Sebastian Stell i basist Nenad Mirt, čakovečki saksofonist Luka Vrbanec te pijanist Carlos Fagin, Argentinac rodom iz Buenos Airesa, odnedavno puležanski zet.

The Sterptet njeguje hard bop jazz izričaj, ali na njihovom repertoaru može se naći i ranog bluesa iz tridesetih i četrdesetih godina, kao i neke od najpoznatijih instrumentalnih funk kompozicija iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Brojna publika koja je ispunila klupice, zidiće i plažu imala je prilike poslušati nekoliko klasičnih brodvejskih standarda od ‘Never be another you’, do kompozicija ‘Little sunflower’ i ‘Cheesecake‘, ali i blues standarda ‘Tender madness’. Bravurozna svirka u inspirativnom ambijentu ‘na korak do mora’ bila je nagrađena velikim aplauzima nakon svakog sola, što je dodatno motiviralo glazbenike koji nisu skrivali zadovoljstvo nastupom ‘pod grotama Kantride’.

– Super je. Lijepa je atmosfera, ima puno ljudi i band svira solidno, istaknuo je tijekom kratke pauze između dva seta vođa benda Branko Sterpin koji je posebno apostrofirao činjenicu da ‘dugo nisu svirali ovako blizu mora te da im je to posebno lijep osjećaj’.

Selektor i voditelj festivala je jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor Zoran Majstorović također nije skrivao zadovoljstvo prvom ovogodišnjom svirkom.

– Znam sve dečke i ovo je top svirka. Po mom ukusu ovo je jedan od najbolji jazz bandova iz Istre i baš mi je drago da su upravo oni otvorili festival na Morskom Prascu, istaknuo je Majstorović i poručio da je festival Štikla postao standard na Kantridi te je pozvao publiku da im se pridruži u što većem broju jer uskoro slijedi novi koncert.

– U četvrtak, 23. srpnja nastupa slovensko-talijanski band Jazz obala kvartet. Radi se o glazbenicima mlađe i srednje generacije koji njeguju sličan izričaj kao što smo imali prilike čuti večeras, ali naginju malo više prema funku, poručio je Majstorović te dodao kako se nada da će i naredni gosti održati visoko postavljenu letvicu kao i Sterptet.

Produkciju koncerta potpisuje tvrtka Novi turizam d.o.o., manifestaciju podržavaju Odjel za kulturu grada Rijeke, Ministarstvo kulture RH i Novi turizam d.o.o, a medijski pokriva Torpedo.media i PodUčkun.net.

Inspirativnim Nastupom The Sterptet Kvinteta Otvorena 9. Štikla @ Morski Prasac

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!