Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

VIDEO, FOTO: Lovran pod opsadom maškara – Čak 2.600 sudionika iz više od 40 grupa na Međunarodnoj karnevalskoj povorci

Lovran – Atraktivne maske, zanimljivi osvrti na aktualna politička i društvena zbivanja te velika količina dobre zabave obilježile su jučerašnju Međunarodnu karnevalsku povorku koja je u Lovran privukla više od 2.600 maškara podijeljenih u više od 40 karnevalskih grupa.

Uz svojevrsne domaćine povorke, lovransku grupu Toronjera koja je stupala na početku defilea, u prvom redu pokazale su se i Liburnijske mažoretkinje na svom premijernom javnom nastupu u Lovranu te Puhački orkestar Lovran.

Čak tisuću malih maškara prošetalo je središtem Lovrana, a među njima su bili mališani iz Dječjeg vrtića Opatija, lovranske i opatijske osnovne škole, draškog dječjeg vrtića te Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran.

Među maškaranim grupama kao što su matuljski „Zijat, sost, tancat i pit“, „Kumpanija z Halubja“, „Lako ćemo“ iz Rijeke, opatijski Lumber klub i grupa „90-60-90“, Zmešani Volosko, Pešekani, In bambo veritas i gosti iz slovenskih gradova, poznatom trasom od hotela Excelsior do mula prošlo je i šest zvončarskih grupa, a karnevalsku povorku zatvorili su Grobnički Dondolaši kojima je ovo bilo prvo gostovanje u Lovranu.

Uz idealno vrijeme i velik broj gledatelja, za dobru zabavu pobrinuli su se i iskusni voditelji Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić.

Kako je protekla lovranska međunarodna karnevalska povorka, provjerite u priloženom video isječku u nastavku teksta te u velikoj fotogaleriji na ovom linku!

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.