Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

[VIDEO/FOTO] Održana Opatija on blues – Staraji i Kaplowitzi u pratnji bandova održali nadahnute nastupe

Novinet.tv prenosio je koncert uživo, a kako je bilo u Gervaisu provjerite u nastavku…

Opatija - Tradicionalni koncertni serijal Opatija on blues, koji je ove godine održan peti put zaredom donio je dašak bluesa, soula, funka, jazza i rocka u opatijski Gervais.

U nešto više od dva i pol sata, nadahnuti nastup održao je Riccardo Staraj i “Midnight Blues Band” u pratnji Maura Staraja na klavijaturama te sastav “Lela i Joe Kaplowitz Blues Band” koju uz ove vrsne glazbenike čine i Marko Lazarić (bubanj) te Bruno Mičetić (gitara).

Uz autorske pjesme na repertoaru su se našle i brojne obrade kultnih blues izvođača poput Muddy Watersa, BB Kinga, Erica Claptona, Doorsa, Toma Waitsa i drugih, koje su uz Staraja sjajno interpretirali Josip Rubinić (truba), Jure Prša (bas), Edi Lazarić (bubanj) i Marko Sedlak (gitara).

https://www.youtube.com/watch?v=5ylihsN7pfg

- Vjerujem da ste jedva dočekali ovaj koncert kao i mi. Mi smo ko napete puške i jedva čekamo scenu. Kad sam objavljivao ovaj koncert, stvarno su me pitali 'što svirate uživo', jer je svirka uživo postala kao slijetanje na Mars, rekao je Staraj u uvodu koncerta.

Program je bio popraćen i video artom riječkog umjetnika Cyborgix 4E75, a dugogodišnji suradnik Riccarda Staraja publiku je kroz tijekom izvođenja svake pjesme proveo kroz američke gradove i pustinju sa Starajevih američkih pustolovina i putovanja, te kroz brojna druga mjesta koja se tematski vežu uz svaku pjesmu.

Koncert je okončan zajedničkom izvedbom nekoliko pjesama uključujući 'Rock me', 'Sweet home Chicago', 'Superstition'…

Za kraj dodajmo da je Novinet.tv prenosio koncert uživo, a za sve koji su propustili pogledati uživo, u snimci koncerta Opatija on blues možete uživati u nastavku (ps. koncert počinje u 8 minuti snimke)…

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.