[VIDEO/FOTO] Počeo MIK – Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj pobijedili na prvoj festivalskoj večeri u Opatiji

Kako zvuče dvije prvoplasirane pjesme provjerite u priloženom video isječku…

Opatija – MIK-ova karavana krenula je u novu turneju sinoć s Ljetne pozornice, gdje je održana prva ovogodišnja večer putujućeg festivala koji će u narednih nekoliko dana obići još dvije lokacije u Primorju – Rijeku i Crikvenicu.

U jakoj konkurenciji devetnaest vrlo kvalitetnih nastupa, prvo mjesto pripalo je pjesmi ‘Da bimo i k letu’ koju izvode Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj. Drugo mjesto osvojila je Karin Kuljanić s pjesmom ‘Od života libar’, a treće Darja Gajšek s pjesmom ‘Nevestica Istarska’.

Naime, sinoć je opatijska Ljetna pozornica ponovo odzvanjala mikovskim skladbama, a publika je svakog izvođača nagradila velikim pljeskom. I tako je bilo od samog početka kada su raspoloženi voditelji Mario Battifiaca, Uršula Tolj i Robert Ferlin na pozornicu pozvali skoro pa cijelu mikovsku ekipu. Orkestar, prateći vokali i izvođači ispunili su pozornicu i pokazali “koliko nas ima”, a u cijelu sliku odlično se uklopio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je u ime Grada Opatije i Grada Kastva (s kojim je ostvarena suradnja i izmjena domaćinstava MIK-u) pozdravio svih i posebno naglasio kako je Opatija uvijek uz MIK te će tako i ostati.

Nakon uvodnih riječi započeo je i glazbeni dio u kojem su mikovci predstavili 19 novih skladbi, a za svaku možemo reći da je pronašla put do publike koja je svih 47 izvođača nagradila pljeskom. Kako je to mikovski običaj, publici su podijeljeni glasački listići te je svatko mogao glasati za dvije skladbe.

Izvođenjem pobjedničke skladbe spušten je zastor na opatijsku mikovsku večer, a ona nova festivalsku karavanu čeka već sutra u Rijeci, gdje će mikovci na Trgu Riječke rezolucije zapjevati s početkom u 21 sat.

Počeo MIK – Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić I Mauro Staraj Pobijedili Na Prvoj Festivalskoj Večeri U Opatiji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }