VIDEO/FOTO Rijeka je odjenula blagdansko ruho – Upaljena spektakularna božićna rasvjeta

U video-prilogu i fotogaleriji provjerite kako izgleda blagdanska atmosfera u središtu grada!

Rijeka – Vatromet što je večeras zabljesnuo centar Rijeke i službeno je otvoren Advent u Rijeci, a istovremeno je upaljena raskošna blagdanska rasvjeta na Korzu, kod Konta, na gradskim trgovima te duž čitavog centra Rijeke.

Početak Adventa popratilo je mnoštvo ljudi među kojima su bile brojne obitelji s djecom, koje su se zabavile uz brojne atrakcije.

Uz one „službene“ poput nastupa mažoretkinja i „foto-kutka“ s imelom kod zgrade Grada gdje se mogu fotgrafirati parovi, bilo je i „neslužbenih“ poput performera na štulama i uličnih svirača, a posebnoj blagdanskoj atmosferi pridonosi i šarolika ponuda na štandovima.

Uz zimske gastronomske specijalitete – kobasice po dvadesetak kuna i kuhana vina po 14 kuna, fritule i vafle po 20 kuna – mogu se kupiti i slatkiši, suhomesnati proizvodi, rukotvorine, medovi, sirevi, kolači, ulja i rakije.

Danas je kod Koblera upaljena i prva Adventska svijeća. Prvu adventsku svijeću upalio je riječki nadbiskup i metropolita Ivan Devčić, a brojni okupljeni građani uživali su u prigodnom programu u sklopu kojeg su nastupili Mješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka, Antonela Doko te Giorgio i Leonora Surian.