[VIDEO/FOTO] Tragovi hrvatske baštine doputovali u Bakar

Slavica Mrkić Modrić i Marko Gracin obišli su Hrvatsku u potrazi za tradicijom. Svoje prijatelje doveli su, u suradnji s Gradom Bakrom i TZ Grada Bakra, na Žal ribara

BAKAR Posljednje srpanjske subote Bakar je krenuo Tragom hrvatske baštine odnosno putevima Slavice Mrkić Modrić i Marka Gracina koji su obišli Hrvatsku u potrazi za tradicijom. Svoje prijatelje Slavica i Marko doveli su, u suradnji s Gradom Bakrom i TZ Grada Bakra, na Žal ribara u Bakru.

Plesom, glazbom i pjesmom predstavilo se osam kulturno-umjetničkih društava s područja cijele Hrvatske. KUD Šljivoševci iz Šljivoševaca (kod Našica), KUD Lovro Ježek iz Marije Bistrice, KUD Dicmo, Folklorno društvo Studenac iz Nerezina, Folklorno društvo Orlec s Cresa, KUD Sveti Juraj iz Krasa, KUD Barban te Folklorni ansambl dr. Ante Starčević iz Gospića. Projekt “Tragom hrvatske baštine” zamišljen je kao običajna “slikovnica” koja otkriva bogatstvo hrvatske baštine.

Istovremeno je u susjednoj crkvi sv. Margarete otvorena izložba fotografija “Tragom hrvatske baštine”. Putem 22 fotografije Tradicijski običaji Hrvatske (vrličko gluho kolo, ples Ljelja iz Gorjana, Kumpanije Pupnat, istarski balun, bećarac, ojkanje, ličko prelo, turopoljski pir…) predstavljeni su u 22 fotografije.

Tragovi Hrvatske Baštine Doputovali U Bakar

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }