[VIDEO/FOTO] Volonteri udruge Koga briga u akciji “Zajedno za čišći Jadran” čistili prelučko podmorje

– Danas ćemo očistiti djelić ovog komada naše obale. Na žalost ima puno smeća i bit će materijala za još akcija. Ima svega i svačega. Na sreću više je starog smeća nego novog, istaknuo je Goran Kolundžić Kolo, a što je još poručio provjerite u priloženom videu…

Rijeka – Volonteri riječke udruge Koga briga u punom pogonu su od ranih jutarnjih sati, a povod aktivnostima su čak dvije velike akcije koje realiziraju tijekom današnjeg dana. Prva akcija ekološkog karaktera započela je u jutarnjim satima kada je startalo čišćenje podmorja u sklopu nacionalne eko akcije ‘Zajedno za čišći Jadran’.

– U organizaciji Udruge “Koga briga” za područje grada Rijeke danas sudjelujemo u akciji “Zajedno za čišći Jadran”. Inicijator i sveukupni organizator kampanje je Udruga Argonauta iz Murtera. Inače, danas se čisti paralelno na pet lokacija na Jadranu, a to su Rijeka, Bibinje, Šibenik, Dubrovnik i Korčula, te na kraju 8. mjeseca je još završni dio kampanje gdje se čisti na Murteru. Sve skupa je 20-tak ronioca i volontera, pomagača s kopna. Danas ćemo očistiti djelić ovog komada naše obale. Na žalost ima puno smeća i bit će materijala za još akcija. Ima svega i svačega. Na sreću više je starog smeća nego novog, poručio je Goran Kolundžić Kolo.

‘Kogabrigaši’ sa svojim aktivnostima nastavljaju u poslijepodnevnim satima na plaži ispred Morskog prasca na kojoj u 17 sati predviđen start manifestacije Kantrida Sup Open 2021. Kantrida Sup Open 2021. natjecanje je namijenjeno svim zaljubljenicima u ovu atraktivnu ljetnu aktivnost, svi oni koji se odluče okušati u utrci natjecat će se za vrijedne nagrade, pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji na dar će dobiti vrijedan sup, a bit će organizirana i prodaja supova po promotivnim cijenama.

– Kotizacija je 50 kuna, a broj sudionika utrke je ograničen na njih 50. Utrka ima humanitarni karakter te njome nastavljamo prikupljati sredstva za robotizirani egzoskelet. Akciju prikupljanja smo pokrenuli prije dvije godine, međutim nas je u međuvremenu zaustavila korona, kazao je Brnčić te dodao da do ostvarenja konačnog cilja više nema zastajkivanja već da pripremaju i brojne druge zanimljive akcije o kojima će uskoro biti riječi.

Dodajmo i da se prijaviti može putem Facebook stranice, na telefon 0989822398 ili do 16,30 sati na plaži na Kantridi, dakle, prije samog početka manifestacije koja će uz sportski dio imati i onaj zabavni uz Kantriderse i besplatne ribice.

Volonteri Udruge Koga Briga U Akciji “Zajedno Za čišći Jadran” čistili Prelučko Podmorje

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!