VIDEO Hrvoje Burić: Dvije tvrtke iz Srbije pogodovale su jedna drugoj prilikom otvorenja EPK, uz pomoć Rijeka2020

Osvrnuo se i na ulogu DORH-a u Rijeci, kazavši kako riječki DORH pogoduje gradonačelniku Vojku Obersnelu, a “problem Grada Rijeke je problem Državnog odvjetništva Republike Hrvatske”.

Rijeka – Grad Rijeka je Europska prijestolnica korupcije, rekao je Hrvoje Burić, gradski i županijski vijećnik Nezavisne liste Bura, komentirajući prijavu protiv šestero djelatnika tvrtke Rijeka2020 zbog natječaja za nabavku pozornice za otvorenje programa Europske prijestolnice kulture. Kako je istaknuo Burić, natječaj je sastavljala tvrtka Odličan Hrčak iz Beograda, za što je dobila 857 tisuća kuna i dobila još jedan posao od 187 tisuća kuna.

– Sasvim je jasno da je tvrtka iz Beograda pogodovala tvrtki Berar Rental iz Novog Sada kako bi dobila posao. Rijeka2020 je namjerno prekasno raspisala natječaj kako se ne bi moglo dogoditi da se on poništi u slučaju žalbe. Dvije tvrtke iz druge države su pogodovale jedna drugoj uz pomoć tvrtke Rijeka2020. Da to nije slučajno, potvrđuje i činjenica da je pročelnik Ivan Šarar često putovao u Novi Sad. Već i vrapci znaju da je Republika, njegov projekt, bio gubitak i da postoje indicije da su te tvrtke dobile posao da bi se prikrio taj gubitak. Šarar je često privatno putovao u Novi Sad, koristeći službeno vozilo Grada Rijeke, a već je koristio i vozilo drugih pročelnika preko vikenda kako ne bi bilo sumnjivo koliku kilometražu radi vikendom radi putovanja u Novi Sad. Ministrica Nina Obuljen Koržinek obmanjuje javnost kada kaže da će se revizija obaviti kada projekt bude završen, što nije normalno. Valjda ako netko gradi kuću, neće nakon završetka reći kako kuća previše košta, rekao je Burić.

Osvrnuo se i na ulogu DORH-a u Rijeci, kazavši kako riječki DORH pogoduje gradonačelniku Vojku Obersnelu, a “problem Grada Rijeke je problem Državnog odvjetništva Republike Hrvatske”. Podsjetio je da je Bura podnijela prijavu zbog oštećenja gradskog proračuna od 28 milijuna kuna zbog najma zemljišta na Preluku. Državna revizija utvrdila je da je ugovor bio štetan, da se nije upravljalo novcem manirom dobrog gospodarstvenika, a DORH je to odbio. Burić je zaključio kako “sada možemo unaprijed reći da će DORH odbiti i ove prijave protiv djelatnika tvrtke Rijeka2020”.

Čitavu konferenciju pogledajte u video-zapisu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!