[VIDEO] Humanitarni koncert povodom 22. rođendana Kanala Ri

U srijedu, 8. prosinca u 19.30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održat će se humanitarni koncert povodom 22. rođendana Regionalne televizije Kanal Ri

Rijeka – Humanitarni koncert najavili su novinari Kanala Ri Lidija Šušak i Larry Ambrozich, istaknuvši kako će i ove godine unatoč svim ograničenjima koje je nametnula pandemija koronavirusa, humanost opet preplaviti HKD na Sušaku.

Nastupaju Mario Lipovšek Battifiaca, Damir Kedžo, Mia Negovetić, Mauro Staraj i Joso Butorac. Sav prihod od ulaznica namijenjen je kupnji invalidskih pomagala devetogodišnjem Tinu, učeniku 2. razreda OŠ Gornja Vežica kojem je dijagnosticirana cerebralna paraliza (Spastična tetrapareza). Kao posljedica toga Tin još ne hoda i teško se koristi rukama te je neverbalan, no unatoč tome Tin je danas drugašić koji uz pomoć svojih roditelja vozi biciklu i skija.

Zahvalu organizatorima akcije uputili su Tinovi nona i nono, Marija i Aleksandar Vilhar, istaknuvši kako će prikupljenim sredstvima kupiti gusjeničar za invalidska kolica kojom će njihov unuk moći savladavati arhitektonske barijere, poput nogostupa ili stepenica.

Podršku organizaciji humanitarnog koncerta dali su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka. Pročelnik Ureda PGŽ-a Goran Petrc istaknuo je kako se Županija rado odaziva humanitarnim aktivnostima. Izrazio je uvjerenje u uspjeh akcije kojom će se pomoći malom Tinu. Pomoćnica pročelnice Ureda Grada Rijeke Doris Šajn istaknula je kako Kanal Ri, organizirajući brojne humanitarne akcije pokazuje što to znači biti prava regionalna televizija koja živi sa svojim gledateljima u dobrim i lošim vremenima.

S obzirom su je za koncert potrebna COVID potvrda, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a svakome tko kupi ulaznicu omogućuje se besplatan PCR test. S kupljenom ulaznicom potrebno je doći dan ranije u Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a. Ulaznice po cijeni od 50 kuna prodaju se u Turističkom informativnom centru (Korzo 16, Rijeka).

Kanalu RI podršku u organizaciji pružila je i humanitarna udruga Riječko srce s kojom je posljednjih pet godina humanitarnim akcijama „Sve za našu djecu“ prikupljeno više od 500 tisuća kuna. Zahvaljujući prilozima građana, uređena je igraonica i čekaonica Odjela za onkologiju i hematologiju Dječje bolnice na Kantridi, a uređene su i dvije senzorne sobe – za djecu sa sindromom Down u prostorijama Udruge Rijeka 21 te za slijepu i slabovidnu djecu u OŠ Pećine. Sredstva prikupljena prošlogodišnjom akcijom prenamijenjena su za kupnju defibrilatora, koji je u pandemiji koronavirusa olakšao rad zdravstvenih radnika u Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka.