VIDEO INTERVJU JASNA BUKETA Što višem radim i boravim u hospiciju sve se manje bojim smrti

Hospiciji Marija Krucifiksa Kozulić ima 14 kreveta, ali kako postoji sve veća potreba za ovim oblikom skrbi, proširuje se i moći će primiti 28 umirućih osoba.

Rijeka – Gošća u programu našeg kanala Novinet.tv bila je Jasna Buketa, ravnateljica Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić”, autorica zapažene knjige Odlasci.  Jasna Buketa više od 30 godina je u sustavu školstva, dobitnica je i godišnje nagrade Grada Rijeke za svoj humanitarni rad u hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić.

Humanitarnim radom bavi se gotovo cijeli život, a od 2014. je u riječkom hospiciju. Njezina knjiga Odlasci bavi se upravo životom u hospiciju, o čemu govori u ovom intervjuu. U Odlascima Jasna Buketa sagledava život u hospiciju s različitih aspekata:

– Sagledavam živote obitelji umirućih, ali i njihovih najbližih koji umiru. No u cijelom tom sustavu po meni su najvažniji sami zaposlenici, kaže Jasna Buketa koja podsjeća na to da je riječki hospiciji jedna ustanova u Hrvatskoj za palijativnu skrb, odnosno za skrb o umirućim ljudima.

Ustanova ima 14 kreveta, ali kako postoji sve veća potreba za ovim oblikom skrbi, riječki hospiciji se proširuje i moći će primiti 28 umirućih osoba.

– Što višem radim i boravim u hospiciju sve se manje bojim smrti i sve sam sigurnija u to da su početak kraj naših života vrlo slični, kaže Jasna Buketa koja u riječkom hospiciju vidi najbolji primjer skladnog funkcioniranja crkve i šire javnosti.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!