[VIDEO] Ivo Vidotto pozvao birače talijanske nacionalne manjine da izađu na dopunske izbore u nedjelju i da ga podrže

Što su sve poručili provjerite u priloženom video isječku…

Rijeka – Nositelj Nezavisne liste Ivo Vidotto i potpredsjednik SDP-a Grada Rijeke Vojko Braut održali su danas na riječkom Principiju konferenciju za medije. Tom su prilikom pozvali građane talijanske nacionalne manjine da u nedjelju, 3.10. izađu na dopunske izbore za člana Županijske skupštine te da svoj glas povjere Ivi Vidottu.

Ivo Vidotto je istaknuo da će svoj rad u Županijskoj skupštini usmjeriti na poticanje suradnje i zajedništva unutar talijanske nacionalne manjine te da će civiliziranim i demokratskim dijalogom koristiti sve potrebne instrumente kako bi se, ne samo očuvao, nego i unaprijedio talijanski nacionalni identitet na području županije. Između ostalog naglasio je teme koje zahtijevaju posebnu pažnju izabranog člana skupštine iz redova talijanske nacionalne manjine poput administrativne i vizualne dvojezičnosti, obrazovanju najmlađih kroz vrtiće, osnovne i srednje škole, programa očuvanja identiteta, kulturne, materijalne i nematerijalne baštine te programa za starije
sunarodnjake koji su riznica talijanske autohtone kulture i identiteta.

„Ukoliko budem izabran ono što vam mogu obećati jest da ću učiniti sve kako biste bili ponosni na moje djelovanje i bit ćete sigurni da će se glas Talijana ćuti u Županijskoj skupštini“ izjavio je tom prilikom Vidotto. Vojko Braut, potpredsjednik SDP-a Grada Rijeke i zamjenik župana Primorsko-goranske županije istaknuo je da koalicija SDP-PGS-IDS-HSU-HSS podržava NL Ive Vidotta jer se upravo ta lista i njezin nositelj pokazala kao najboljom opcijom od ponuđenih. Pritom je pozvao sve talijanske glasače da na nedjeljnim izborima izađu u što većem broju te da zaokruže broj 2 odnosno Nezavisnu listu Ive Vidotta.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }