VIDEO Josipa Lisac i Zvjezdan Ružić objavili video spot za himnu ‘Lijepa naša domovino’

Bilo je predobro da je ne bismo i službeno snimili! Ne zbog komentara, ne zbog halabuke koja je nastala oko naše izvedbe, već zbog onog osjećaja koji se u nama probudio već na prvoj probi, kada smo osjetili da je to to – izvedba u onoj boji u kojoj i Josipa i ja vidimo našu domovinu: kao nježnu, punu ljubavi, otvorenu za sve različitosti, bez razlika gdje razlika ne bi trebalo biti, kazao je Ružić.
Rijeka/Zagreb – Početkom godine legenda domaće glazbene scene Josipa Lisac i višestruki dobitnik glazbene nagrade Porin Zvjezdan Ružić izazvali su burne reakcije izvedbom hrvatske hime “Lijepa naša domovino” na inauguraciji predsjednika Zoran Milanovića. Himnu su izveli na jedan poseban i drugačiji način od očekivanog i time iznenadili javnost i kritiku.

Prije nekoliko dana objavili su i službeni video spot snimljen u studiju Croatia Recordsa i upotpunjen predivnim pejzažima hrvatskih polja, planina, rijeka i Jadranskog mora.

“Skladba Lijepa naša domovino je himna, ali i velika pjesma. Kad smo je premijerno izveli, bila je na početku jedne važne državne svečanosti. Kao glazbenica mogu reći da mi je drago da se toliko raspravljalo o glazbi, a kao umjetnica podržavam umjetničku slobodu interpretacije i izlaženje iz uobičajenih okvira. Željela sam da to bude posebna izvedba jer to je i moja himna. Vjerujem da će sada publika dobiti jaču poruku“, objasnila je Josipa.

“Bilo je predobro da je ne bismo i službeno snimili! Ne zbog komentara, ne zbog halabuke koja je nastala oko naše izvedbe, već zbog onog osjećaja koji se u nama probudio već na prvoj probi, kada smo osjetili da je to to – izvedba u onoj boji u kojoj i Josipa i ja vidimo našu domovinu: kao nježnu, punu ljubavi, otvorenu za sve različitosti, bez razlika gdje razlika ne bi trebalo biti. Možda je samo utopija, ali još uvijek vjerujem da upravo prema tim lijepim slikama kao narod putujemo. I zato ove note i ovakav aranžman – jer je to najiskrenije što smo mogli i znali dati, u nadi da će naša poruka doprijeti do srca onih koji sanjaju slično“, dodao je Zvjezdan.

Za snimanje u studiju zaslužni su Dario Lepoglavec, Donald Jedvaj, Marko Petrović, Stjepan Dolenc i Hrvoje Ramađa, dok su pejzaž iz zraka snimali Tino Mrvelj, Ivica Vranjić, Ivan Jajčević, Igor Ivanović i Marko Zeljković.

Mastering skladbe radili su Goran Martinac, Porinom višestruko nagrađivani ton majstor, te Mauro Širol. Posebna zahvala ide Yamahi Music Europe, koja je specijalno za ovu prigodu za Zvjezdana Ružića dopremila koncertni klavir Yamaha C7.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!