VIDEO Martina Majerle i Klapa Tić premijerno nastupaju na Melodijama Istre i Kvarnera

Na Trgu riječke rezolucije predstavit će se pjesmom ‘Dajen ti besedu‘ za koju glazbu i aranžman potpisuje poznati skladatelj Robert Grubišić, a čakavske stihove uspješni tekstopisac Robert Pilepić.

Opatija – Uspješna opatijska pjevačica Martina Majerle koja je tijekom karijere ostvarila brojne zapažene nastupe s nekim od najpoznatijih glazbenih imena u zemlji i regiji, i nagrađivana tribaljska klapa Tić prvi put će se zajedničkim snagama predstaviti na festivalu Melodije Istre I Kvarnera u subotu 5. rujna u Rijeci, a prijenos možete pratiti izravno na Hrvatskoj radioteleviziji. Na Trgu riječke rezolucije predstavit će se pjesmom ‘Dajen ti besedu‘ za koju glazbu i aranžman potpisuje poznati skladatelj Robert Grubišić, a čakavske stihove uspješni tekstopisac Robert Pilepić.

Martini će ovo biti četvrti samostalni nastup na MIK-u čime će zaokružiti iznimno uspješno festivalsko ljeto. Naime, krajem kolovoza ostvarila je izniman uspjeh na festivalu Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku osvojivši kao debitantica prestižnu treću nagradu žirija u jakoj konkurenciji. Tom je prilikom izvela skladbu “Volin kad si tu” čiju glazbu I aranžman potpisuje Duško Rapotec– Ute, a stihove Marina Cetina.

Klapa Tić iz Triblja također bilježi brojne nagrađivane i uspješne suradnje, kao i samostalne nastupe, a na ovogodišnjem MIK-u nastupit će još i sa četverostrukim pobjednikom festivala, Josom Butorcem.

– Već duže vrijeme imam veliku želju snimiti primorsku pjesmu „za dušu“ s klapom, još od vremena velikog hita „Ne moren kontra sebe“. Veliko hvala izuzetno simpatičnim i talentiranim dečkima iz klape Tić, što su se vrlo brzo odazvali pozivu na suradnju i ispunili mi tu želju. Doživjeti da pjesma ostane „živa“ među ljudima naša je najveća želja glede ovogodišnjeg festivala, istaknula je Martina za prvu zajedničku suradnju s klapom Tić na festivalu Melodije Istre i Kvarnera.

Pjesma kojom će se predstaviti na Melodijama Istre i Kvarnera snimana je, miksana i masterirana u produkciji Roberta Grubišića u studiju Adria Records. U njezinom snimanju sudjelovali su vrhunski glazbenici: Ivan Pešut (mandolina i gitara), Robert Grubišić (programiranje i ostali instrumenti) te Igor Grubišić (bubanj).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }