[VIDEO] Mr.Lee & IvaneSky predstavili novi video spot za pjesmu “Sailor”

Autorica teksta za pjesmu “Sailor” je Ivanka Mazurkijević. Glazbu za pjesmu potpisuju Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, a produkciju Iztok Turk.

Rijeka – Glazbeno bračni par Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, poznati i kao Mr.Lee & IvaneSky, predstavili su novi video spot za pjesmu “Sailor”. Pjesma je objavljena na njihovom albumu istog imena. “Sailor” (Mornar) je ujedno i naziv njihovog projekta koji u sebi krije višedimenzionalnu umjetničko – znanstvenu perspektivu.

Spot je nastao u suradnji s Wedding2book agencijom i priznatim art direktorom, fotografom i redateljem Sašom Hessom s kojima su nedavno surađivali na spotu “A good actor” kojim su ujedno najavili i svoje vjenčanje.

Spot za mistično bajkovitu pjesmu “Sailor” donosi potpuno drugačiju priču i estetiku, a nastao je u nestvarnom stubištu arhitektonskog čuda – poznate Kockice, u maniri “one take” spotova snimljenih u jednom kadru. Zanimljiv detalj u spotu je trenutak kada dron kojim je spot sniman biva pušten i oslobođen sigurnosti na milost i nemilost redatelja niz stubište Vitićeve Kockice.

Kao dio video spota na vokal IvaneSky stavljena je sinkronizacija jedne poeme hrvatske književnice Tatjane Gromače u čija su djela Mr. Lee & IvaneSky veliki zaljubljenici. Unutar ideje spajanja tri forme umjetnosti u sklopu ovog projekta Tatjana Gromača donosi zapis iz “Knjige izmišljenih snova”. Sama sinkronizacija nije prijevod pjesme “Sailor” koja je snimljena na engleskom jeziku, već je zasebna poema spojena kao dio videa kako bi pridonijela umjetničkom izričaju projekta i izazvala dodatnu reakciju publike.

Autorica teksta za pjesmu “Sailor” je Ivanka Mazurkijević. Glazbu za pjesmu potpisuju Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, a produkciju Iztok Turk.

Nakon Mrletovog eksperimentalnog snimanja “zvuka grada Rijeke” i želje za materijalizacijom istog nastala je pjesma ‘Sailor’ koja je zatim otputovala i do Berlina gdje su na pjesmi sudjelovali i fantastični udaraljkaši pod vodstvom Sanje Fišter, a aranžmane za čela radio je priznati kompozitor i dirigent Frano Đurović.

Pogledajte i poslušajte kako zvuče Mr.Lee & IvaneSky i njihov “Sailor”.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!