[VIDEO] Najavljen Kantrida Sup Open 2021. – Humanitarnim veslanjem do sredstava za robotizirani egzoskelet

Kantrida Sup Open 2021. zajedničkim snagama organiziraju tvrtka Novi turizam, Matis Outdoor i Udruga Koga briga… Što su sve na tiskovnoj poručili Damir Čargonja, Marko Filipović i Tanja Šafran ispred tvrtke Matis Outdoor provjerite u priloženom video prilogu…

Rijeka – Ljeto na Kantridi 2021. projekt je što, osim svojih koncertnih i kulturnih sadržaja, veliku pažnju posvećuje i kulturi življenja, a Kantrida Sup Open 2021. prva je iz serije manifestacija što će Ljeto na Kantridi i ove godine učiniti drugačijim od drugih, a što će svoj veliki finale imati 28. kolovoza, humanitarnim plivačkim maratonom od „Prasca do prasca“.

Osim ‘supanja’ na Kantridi, subota donosi i čišćenje podmorja u prelučkoj vali, također u organizaciji ekipe iz Koga briga predvođene Goranom Kolundžićem. Okupljanje je zakazano u 8 sati na parkingu iznad plaže, nakon čega počinje eko akcija vrijednih volontera i prijatelja udruge iz Koga briga te Argonauta iz Murtera… Ova akcija dio je nacionalne eko priče ‘Zajedno za čisti Jadran’ koja će se uz Preluk odvijati u Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i na Korčuli.

Kantrida Sup Open 2021. natjecanje je namijenjeno svim zaljubljenicima u ovu atraktivnu ljetnu aktivnost, svi oni koji se odluče okušati u utrci natjecat će se za vrijedne nagrade, pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji na dar će dobiti vrijedan sup, a bit će organizirana i prodaja supova po promotivnim cijenama najavili su to na današnjoj tiskovnoj konferenciji Damir Čargonja Čarli, vlasnik tvrtke Novi turizam, Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Tanja Šafran, direktorica tvrtke Matis Outdoor, Patrik Čajavac, prodajni savjetnik tvrtke Matis Outdoor i Luka Brnčić, predsjednik Udruge Koga Briga.

Natjecanje koje je na rasporedu ove subote, 24. srpnja s početkom u 17 sati, održava se u dvije kategorije, žene i muškarci, a pobjednicima po kategorijama za glavnu nagradu osigurani su supovi.

– Kotizacija je 50 kuna, a broj sudionika utrke je ograničen na njih 50. Utrka ima humanitarni karakter te njome nastavljamo prikupljati sredstva za robotizirani egzoskelet. Akciju prikupljanja smo pokrenuli prije dvije godine, međutim nas je u međuvremenu zaustavila korona, kazao je Brnčić te dodao da do ostvarenja konačnog cilja više nema zastajkivanja već da pripremaju i brojne druge zanimljive akcije o kojima će uskoro biti riječi.

Damir Čargonja Čarli je pak, istaknuo kako je osim promocije zdravlja i sporta, jedan od osnovnih ciljeva organizacije ovog zanimljivog događanja, ujedno i ukazati na važnost cijepljenja protiv Covida.

– Želimo i na ovaj način doprinijeti tome da čim više ljudi shvati važnost cijepljenja i pozvati ih da se cijepe, poručio je Čargonja te naglasio da ovo govori isključivo u svoje ime, ali i napomenuo da su na tiskovnu bili pozvani predstavnici Stožera CZ PGŽ i nastavnog zavoda za javno zdravstvo, ali da se od institucija odazvao jedino riječki gradonačelnik Marko Filipović je čestitao organizatorima i istaknuo zadovoljstvo činjenicom da se svake godine smišljaju nove manifestacije i događanja.

Dodajmo i da se prijaviti može putem Facebook stranice, na telefon 0989822398 ili do 16,30 sati na plaži na Kantridi, dakle, prije samog početka manifestacije koja će uz sportski dio imati i onaj zabavni uz Kantriderse i besplatne ribice.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }