VIDEO Najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri: Enrico Marotti osvojio eliminacijsku utrku u PWA Cupu

Da bi stigao do finalnog plova, Marotti je triput bio prvi u svojim grupama te jednom treći u polufinalu, a izvrsnim nastupom u finalu ostavio je iza sebe sedmoricu vrhunskih windsurfera među kojima su Pierre Mortefon i Matteo Iachino kao vodeći dvojac u natjecanju u Danskoj te Antoine Albeau koji je legenda ovog natjecanja i trenutačno prvi na renking-listi.

Volosko – Enrico Marotti osvojio je prvu eliminacijsku seriju u svojoj karijeri! Velik uspjeh u profesionalnom jedrenju na dasci ostvario je u Danskoj, gdje se ovog tjedna održava PWA Cup, svjetsko prvenstvo profesionalnih windsurfera koje okuplja najbolja imena u tom sportu.

Naime, ovaj kup održava se tijekom čitave godine, na različitim lokacijama diljem svijeta – slično teniskom Touru – a ostvareni rezultati boduju se u ukupnom poretku u borbi za titulu najboljeg slalomaša svijeta. Iako je Marotti i dosad imao solidan rezultat, pa se na rang-listi od 86 natjecatelja nalazio na 14. mjestu, najnoviji uspjeh dovest će ga korak bliže ulasku među deset najboljih.

Eliminacijska serija – kakvih se u Danskoj dosad održalo osam u ovom tjednu – sastoji se od 16 plovova tijekom kojih se natjecatelji plasiraju u sljedeću fazu, prema svojevrsnom „nokaut“ sustavu. Da bi stigao do finalnog plova, Marotti je triput bio prvi u svojim grupama te jednom treći u polufinalu, a izvrsnim nastupom u finalu ostavio je iza sebe sedmoricu vrhunskih windsurfera među kojima su Pierre Mortefon i Matteo Iachino kao vodeći dvojac u natjecanju u Danskoj te Antoine Albeau koji je legenda ovog natjecanja i trenutačno prvi na renking-listi.

Natjecanje u Danskoj traje još sutra, a u dosadašnjim nastupima tijekom tjedna Marotti je imao šarolike rezultate te trenutačno drži 16. mjesto među 57 natjecatelja. Izvrstan današnji rezultat svakako će ga potaknuti da „stisne“ i na sutrašnjim plovovima.

Posljednja kup-utrka, na kojoj će se odlučivati o naslovu prvaka, održat će se sredinom studenog u Novoj Kaledoniji.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!